Huis verkopen? Geef je woning een opfrisbeurt

verkopen

Als je je huis gaat verkopen, wil je natuurlijk dat het snel en voor een zo hoog mogelijke prijs verkocht wordt. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis er zo snel mogelijk netjes en verkoopklaar uitziet? Wij hebben daar een aantal tips voor.

Opruimen en zorgen voor licht

Opruimen en je vloeren zo leeg mogelijk houden, geven direct resultaat. Dozen zet je liever weg, in kasten of desnoods op kasten maar zeker niet op de vloer. Leeg vloeroppervlakte geeft de kijker een ruimer gevoel waardoor de kamers van je huis beter tot hun recht komen. Zo werkt het ook met licht. Door gordijnen open te houden, komt er meer licht in je kamer en lijkt je kamer groter. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de hal, keuken en slaapkamers.

Sprankelende wanden

Dat je huis schoon moet zijn, is natuurlijk een inkoppertje. Dat geldt ook voor de wanden. Je weet niet wat het is, maar de kamers stralen misschien niet meer zoals toen je er net was komen wonen. De wanden en plafonds zijn vast en zeker een stuk grauwer geworden. Een opfrisbeurt en stralende wanden kunnen net dat zetje geven waarom jouw huis gekozen wordt. Niet alleen geeft het een betere indruk, maar ook dat het ‘instapklaar’ is, maakt het huis voor veel mensen onbewust of bewust iets aantrekkelijker.

Niet alleen je woonkamer, maar ook de slaapkamers, hal en zeker de keuken kun je van tijd tot tijd opfrissen. Zie je op tegen zoveel werk? Weet dan dat er tegenwoordig een superefficiënte manier bestaat; latex airless spuiten. Zo kun je in 2 dagen tijd je wanden en plafonds een nieuwe, frisse, witte kleur geven.

Dit verfspuiten kan op verse, sausklare pleister- en stuclagen, maar ook op bestaande wanden en plafonds. Het kitten van inwendige hoeken van wanden en plafonds zit er standaard bij en ook de wanden en/of plafonds nalopen op kleine oneffenheden wordt gedaan. Net als het afplakken, materiaal en het afval afvoeren.

Je zolder als extra kamer

Heb je nog een zolder met groene of bruine vezelplaten? Neem die dan gelijk mee. Zo creëer je nog meer licht en ogenschijnlijk dus meer ruimte in je huis. De potentiële koper ziet de zolder nu als optie tot extra kamer.

In korte tijd kun je jouw huis dus een goede opfrisbeurt geven. Dit kan net het extra zetje voor een koper zijn om voor jouw huis te gaan. Veel succes bij de verkoop!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.