Huis verkopen: maatregelen rondom coronavirus

coronavirus

Er is momenteel veel gaande rondom het coronavirus. We ontvangen dan ook veel vragen of dit nog wel het juiste moment is om je woning te verkopen en welke maatregelen er genomen worden. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen van dit moment.

Ik wil mijn huis verkopen. Is dit wel het goede moment?

We staan in direct contact met de verschillende brancheverenigingen van makelaars en vooralsnog worden bezichtigingsaanvragen in behandeling genomen. Dat betekent dat de huizenmarkt door blijft lopen. Wel vragen we je de richtlijnen van de overheid en het RIVM goed in acht te nemen.

Wat als we in lock-down gaan vanwege het coronavirus?

Dit is een zeer uitzonderlijke situatie waar we in zitten. Mocht er een algehele lock-down plaatsvinden, verlengen wij je advertentie uiteraard gratis op zowel JAAP.NL als Funda zolang de lock-down duurt. Je kunt de verkoop dus later voortzetten zodat het je geen dagen of extra geld kost.

Welke maatregelen kan ik nemen bij een bezichtiging?

We verzoeken je de richtlijnen van de overheid en het RIVM aan te houden en eventuele aanwijzingen omtrent het coronavirus goed op te volgen. Dat betekent onder andere:

 • Was goed je handen met warm water en zeep voor en na de bezichtiging;
 • Schud geen handen;
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • Vraag geïnteresseerden de afspraak af te zeggen/te verplaatsen bij (milde) griepverschijnselen;
 • Dit geldt ook als je zelf (milde) klachten hebt;
 • Houd minimaal 1,5e meter afstand van elkaar;
 • Zet deuren van tevoren open, zodat deurklinken zo min mogelijk aangeraakt worden;
 • Verzoek een geïnteresseerde om met maximaal 2 personen langs te komen.
 • Gaat mijn fotografie-afspraak door?

  Ja, de afspraak gaat door. Op dit moment kan het iets langer duren voordat een afspraak wordt ingepland. Onze partner Zien24 verzoekt je bij (milde) klachten contact met hen op te nemen via 010 – 340 5002 om de afspraak te verplaatsen. Verder geldt ook hier dat er geen handen geschud worden en er verzocht wordt om minimaal 1,5e meter afstand te houden. We bedanken je alvast voor je begrip.

  Worden alle producten nog wel geleverd?

  Wanneer je zelf je huis verkoopt via JAAP.NL ontvang je een welkomstpakket met onder andere een Te Koop-bord. Dit wordt nog altijd verstuurd door onze leverancier. Het kan echter iets langer duren voordat je de producten ontvangt, omdat het momenteel erg druk is bij de post. Indien hier iets in wijzigt, brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte.

  Gaat de landelijke Open Huizen Dag door?

  Nee, zowel de landelijke Open Huizen Dag op 28 maart als op 3 oktober 2020 zijn afgelast wegens het coronavirus.

  Blijft JAAP.NL goed bereikbaar als ik vragen heb?

  Wij blijven uiteraard beschikbaar voor vragen en helpen je waar nodig. Mocht je vragen hebben, twijfel dan niet om (telefonisch) contact met ons op te nemen op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur via 088 – 505 2500 of via info@jaap.nl.

  Geef een reactie

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.