Huis verkopen voor de maximale prijs

verkopen

Je wil binnenkort je huis verkopen, spannend! Je wil er natuurlijk voor zorgen dat je de woning kan verkopen voor de hoofdprijs. Hier kun je zelf enigszins invloed op hebben. In dit artikel leggen wij je uit hoe je dat moet doen!

Plan een schoonmaakbeurt in

Door je huis op te ruimen creëer je extra ruimte. Dat klinkt misschien niet zo spannend, maar dit is precies waar de meeste kopers naar zoeken. Zorg dus dat alles grondig schoongemaakt wordt. Let ook op onnodige kasten en andere spullen die ruimte innemen, breng ze maar gerust voor een bepaalde tijd naar een opslag.

Neutrale inrichting

Zorg ervoor dat alle kamers een neutrale inrichting hebben. Ruim dus persoonlijke spullen zoals foto’s en dergelijke op. Hou er ook rekening mee dat potentiële kopers wellicht een andere smaak hebben dan jij. Een beetje schilderwerk kan daarom nooit kwaad. Jij kan de rode muren mooi vinden, maar een potentiële koper kan hier op afknappen…

Zorg voor een fijne geur

Wanneer eventuele kopers een huis binnenlopen die naar rook- of huisdieren ruikt, kan je begrijpen dat zij hier zwaar op afknappen. Zorg er daarom dus voor dat het huis altijd lekker ruikt. Een paar luchtverfrissers kunnen voor vele wonderen zorgen.

Repareer gebrekkigheden

Minpunten worden altijd zwaarder meegenomen dan pluspunten. Zorg er dus altijd voor dat scheurtjes in de muur of losse deurklinken netjes worden gerepareerd voordat je mensen laat bezichtigen.

Overweeg ook om dure reparaties toch uit te laten voeren. Een slecht werkende cv-ketel kan een afknapper zijn en tevens kunnen potentiële kopers dit gebruiken voor een prijsverlaging bij de onderhandelingen. Het is dus zeker de moeite waard om dit vooraf te repareren.

Zorg voor verlichting

Een lichte woonkamer lijkt ruimer dan een donkere woonkamer. Dus: zet de gordijnen open en zet alle verlichting aan!

Zorg dat de woonkamer niet te leeg is

Je hebt net gelezen dat meer ruimte altijd goed is, wij begrijpen dat je nu in de war bent. Maar lees toch even door. Stel: je huis staat al een tijd te koop en je woont ondertussen al in een nieuwe woning. Het is dan zeer begrijpelijk dat je alle meubelen hebt verkocht of meegenomen naar je nieuwe woning. Alleen kan dat wel voor problemen zorgen…

Een leeg huis verkoopt namelijk minder snel dan een ingericht huis. Kijkers willen graag zien hoe het huis eruitziet als alles mooi ingericht is. Een kaal huis helpt hier niet echt aan mee. Zorg daarom dat er ergens een oude bank of tafel staat. Desnoods huur je meubilair, want dat is ook mogelijk tegenwoordig.

Na het lezen van dit artikel hopen wij dat jij klaar bent om je huis te verkopen. Mocht je nog wat inspiratie willen, lees dan dit artikel om je huis nog meer waard te maken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.