Je huis verkopen in de zomer: wel of niet doen?

huis verkopen

Aaah, de zomer, de mooiste periode na een lang jaar zweten en zwoegen. Je leeft naar je vakantie toe, of je nu het vliegtuig pakt of niet. En bovenal is de kans op lekker weer en zwoele avonden met een glas rosé in je rechterhand nu eenmaal een stuk groter. Niet dat we de afgelopen periode veel over het weer te klagen hebben gehad, trouwens. Omdat veel mensen wel op vakantie gaan is het dagelijkse ritme zo’n twee maanden ontregeld. Pas in september worden de vergaderingen van de buurtvereniging weer hervat, want pas dan is iedereen weer aanwezig. Tijd voor ontspanning is nu eenmaal noodzakelijk.

Als het gros van Nederland afwezig is, wat doet dat dan met de belangstelling voor je huis? Is dit wel een goede periode om je huis te koop te zetten? Of juist nu, omdat er ook slimmeriken zijn die andersom denken en doorhebben dat de concurrentie toch op vakantie is? Tja, als je je huis te koop wil zetten, dan ga je toch zeker niet wachten op de juiste periode? Dan is het maar even minder. Als de juiste tijd is aangebroken en je hebt het nog niet verkocht, dan verkoop je je huis dan wel. Misschien toch wel interessant om er iets verder in te duiken.

Weg met de concurrentie

De periode van het jaar is niet een doorslaggevende factor bij de verkoop van je huis. Een goed aanbod met een redelijke prijs weet de juiste koper te trekken. Echter, traditiegetrouw stort de huizenmarkt in juli en augustus wel in. Hoewel je het in deze gekke tijd ook niet vooraf kunt voorspellen. De lente is van oudsher de tijd dat je er bij moet zijn. De foto’s die gebruikt worden op JAAP.NL scoren beter met fleurige bloemen in de tuin en blaadjes aan de bomen. Men heeft in het voorjaar de wildste plannen, waaronder verhuizen.

Toch krijgt elk huis dat in april op de huizenmarkt terecht komt te maken met grote concurrentie. De verkoop is hoog, maar het aanbod gaat daarin vrolijk mee. Zorg maar dat je onderscheidend bent met je fleurige foto’s van kleurrijke narcissen. In de zomer heb je stukken minder concurrentie, best wel een voordeel waar je rekening mee kunt houden.

Doe je bezichtiging ‘s avonds en bij daglicht

Geen vakantie geboekt, maar wel vrij van de baas? Prima gelegenheid om zoveel als mogelijk bezichtigingen in te plannen. Alle tijd om te vertellen over je stulpje waar je later zoveel herinneringen aan zult hebben. Als je vakantie over is en je hebt toch nog een bezichtiging gepland, dan is dat geen probleem. Het is ‘s avonds nog lekker lang licht. De potentiële koper krijgt direct een goed idee van hoe het is om hier de zomeravonden door te brengen. De lichtinval van een dalend zonnetje doet wonderen met de sfeer, ideaal. Zie dat in de lente maar eens voor elkaar te krijgen.

Ook kopers hebben vakantie

Je ziet het niet, maar de koper van jouw huis heeft in de zomer meer tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. In de zomer heeft jouw doelwit geen vergaderingen gepland staan van de buurtvereniging, is er geen voetbal en dus zeeën van tijd om rustig op JAAP.NL te gaan struinen. Moet je raden wat je koper tegenkomt: jouw woning, perfect in beeld gebracht. Een afspraak is gauw gemaakt, want je hebt beiden toch geen klap te doen en hatsikidee, nog voor september begint, hebben jullie elkaar de handen geschud. Gefeliciteerd.

Binnenkort ook zelf je huis verkopen? Dat kan op JAAP.NL. Bekijk hier de mogelijkheden.

Door Simon Grooten op 29 juni 2018

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.