Je huis verkopen: wat is het beste seizoen?

huis verkopen

Nu de zomer op zijn einde loopt, de pepernoten alweer bijna in de schappen liggen en we toch de paraplu’s tevoorschijn moeten halen, is het wel even slikken. Maar niet voor de huizenverkopers. Want waar de huizenmarkt in de zomer op z’n gat ligt, begint het rond deze tijd weer op te krabbelen. Is de herfst een goed seizoen om je huis te verkopen? Of kan je toch nog beter even wachten?

Huis verkopen in de herfst

Ondanks dat het voor kopers vaak moeite kost om door weer en wind naar een bezichtiging te komen, is dit wel een goed moment om je huis te koop zetten. Net na de zomer heerst er nog veel positieve energie en alle plannen die in de late zomeruurtjes tot stand zijn gekomen kunnen uitgevoerd worden. Ook heeft de koper ruim voldoende de tijd om zich te settelen voor de winter en feestdagen, wat toch belangrijk. Zorg er wel voor dat je foto’s nog wat zonlicht meekrijgen en verzorg je straat en tuin een beetje extra, zodat het eerste beeld niet uit een hoop blaadjes bestaat.

In de lente

Dit seizoen is veruit het beste seizoen om je huis klaar te maken voor de verkoop. Is dit überhaupt niet het beste seizoen voor alles trouwens? De winter-blues zijn voorbij, de eerste zonnige dagen staan voor de deur en alle kleur begint weer tevoorschijn te komen in de natuur. Je foto’s zien er goed uit, je tuin staat er stralend bij en je kopers zijn blij omdat ze op de fiets naar de bezichtiging kunnen komen. Wanneer je je huis in de lente verkoopt, heb je veel concurrentie. Veel mensen willen hun huis graag nog even voor de zomer verkopen. Wil je iets minder concurrentie, kies dan voor de herfst.

In de winter

Je huis verkopen in de winter kan, mits je dit ruim voor de kerst doet. De winterdip is nog niet ingeslagen, mensen hebben wat minder energie, maar hebben nog wel voldoende zin in een volgende stap. Zorg dat je huis lekker warm is tijdens bezichtigingen met een fijne winterse inrichting. Iemand moet zich hier zien thuiskomen, want dat is wat we willen tijdens de winter. Lekker naar huis en met een kop thee of een glas rode wijn op de bank ploffen. En lukt het niet om voor de kerst je huis te verkopen, wacht dan even tot eind januari. Je huis verkopen aan mensen met een energielek door het koude weer is gewoon niet zo leuk.

In de zomer

En hoe werkt het verkopen in de zomer? De huizenmarkt ligt tijdens deze maanden vaak op z’n gat, wat natuurlijk ook weer een voordeel is. Je hebt weinig concurrentie van andere die hun huis te koop zetten en er zijn met de huidige huizenmarkt genoeg gegadigden voor jouw huis. Het betekent alleen wel dat je je tijdens deze fijne maanden moet storten op de verkoop en alle taken die hierbij komen kijken. Vraag jezelf daarom af of je dit wil tijdens deze maanden. Onbezorgd in je tuin zitten en genieten van die 10 boeken die je nog wilde lezen, is namelijk ook wel erg fijn.

Dus in welke seizoen kan ik het beste mijn huis verkopen?

De lente en de herfst zijn de beste verkoopseizoenen, maar dit betekent niet dat de andere seizoenen helemaal niet goed zijn. Laat je hier dan ook niet door tegenhouden. Wat wel belangrijk is om in gedachten te houden, is de lichtinval in je huis. Heb je een donker huis, dan zijn de lente en de zomer echt betere maanden. Heb je juist een heel licht huis of geen buitenruimte? Kies dan voor de herfst of de winter. Wil je gewoon van je huis af? Dan kies je gewoon voor nu. Succes!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.