Je huis zelf verkopen? Hier moet je op letten

huis zelf verkopen

Je huis zelf verkopen: dat doe je natuurlijk niet elke dag. Het is daarom belangrijk om je goed voor te bereiden, er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Bij het verkopen van je huis gaat het natuurlijk om aardig wat geld en je wil daar zoveel mogelijk uithalen. Wij hebben daarom een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

De juiste verkoopprijs bepalen

Momenteel staat de huizenmarkt op zijn kop en er worden torenhoge bedragen betaald voor een woning. Voornamelijk in de Randstad. In veel gevallen wordt er zelfs meer betaald dan de vraagprijs. Een mooi moment om te verkopen dus, maar aan de andere kant heb je ook weer een nieuwe woning nodig. Het bepalen van de juiste verkoopprijs is dus erg belangrijk. Verkoop je je huis zelf via JAAP.NL? Dan kun je de hulp inschakelen van een makelaar. Deze heeft een goed inzicht in de prijzen van vergelijkbare woningen, ziet de WOZ-waarde en bekijkt natuurlijk de foto’s van je huis.

Check de WOZ-waarde van je woning

Een te lage WOZ-waarde van je woning kan negatieve gevolgen hebben op het moment dat je je woning wil verkopen. De eventuele nieuwe bewoners kijken daar namelijk ook naar. Check dit dus altijd, en als de berekening niet klopt, maak dan WOZ waarde bezwaar. Als je dit niet doet, is de kans groot dat er minder geboden gaat worden op je woning dan je zou willen.

Goed beeldmateriaal

Je wilt dat de mensen die je huis komen bekijken een goed beeld krijgen van je woning. Laat dus goede foto’s maken door een professionele fotograaf. Als je het echt goed aan wilt pakken, kun je ook een video laten maken. Dit zorgt ervoor dat mensen een nog beter beeld krijgen van de gehele woning! Op JAAP.NL zit fotografie standaard in het pakket inbegrepen.

Maak je woning verkoopklaar

Wanneer het zo ver is en er mensen langskomen voor een bezichtiging, moet je woning zoveel mogelijk verkoopklaar zijn. Een opgeruimd, schoon en fris huis is een must. Let er ook op dat je niet een hele uitgesproken inrichting en uitstraling hebt in je woning, maar zorg ervoor dat het zo neutraal mogelijk is en haal persoonlijke spullen zoveel mogelijk weg. Heb je een balkon of tuin? Ook daar valt nog veel winst te behalen door het zo netjes mogelijk te maken. Meer verkooptips vind je hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.