Je interieur aankleden met mooie accessoires

accessoires

Bij het aankleden van je nieuwe woning komen er tal van ideeën voorbij die in de smaak vallen. Internet wordt veelvuldig geraadpleegd en Pinterest wordt dagelijks afgestruind op zoek naar inspiratie voor de meest hippe inrichting van je nieuwe paleisje. En als je dan eenmaal de juiste stijl gevonden hebt, dan is het tijd om de puntjes op de i te zetten met… de accessoires!

Kleed je huis aan met sfeervolle kussens

Aankleding van je woon-, slaapkamer of tuin hoeft niet zo moeilijk te zijn. Dit eeuwenoude accessoire zorgt nog altijd voor de gezelligste sfeer in huis. Want waar kussens vroeger, en nog steeds, oorspronkelijk gemaakt zijn om op te slapen, dienen ze daarnaast al tijden als eenvoudig middel om je huis op te fleuren. De grootste voordelen aan aankleding door middel van kussens zijn het feit dat ze gemakkelijk te verplaatsen én te vervangen zijn. Dus ben je volgend jaar uitgekeken op die blauwe details, dan vervang je ze toch gewoon door kussens in de kleuren die je op dat moment wél in huis wilt hebben? Grote kans dat de slaap- of logeerkamer nog wel wat blauwe aankleding kan gebruiken! Of anders de tuin misschien?

1001 mogelijkheden

1001 nacht en 1001 mogelijkheden! Met sierkussens en kussens in de Oosterse stijl maak je jouw interieur helemaal af! Zeker als je op zoek bent naar wat opfleuring van je veilige inrichting, komen deze kleurrijke blikvangers goed van pas. Ga bijvoorbeeld voor een kleurenmix met een patchwork- of kelim sierkussen of combineer verschillende effen kussens met elkaar. En is je interieur al aan de drukke kant óf heb je gewoon behoefte aan rust? Kies dan uit één van de vele effen kussens of neutralere kleurencombinaties.

Buiten de kleurenkeuze die je zult moeten maken, zul je ook moeten kiezen tussen alle verschillende vormen en formaten. En ook die keuze is weer heel erg afhankelijk van de sfeer die je wilt uitstralen. Wil je luxe, vintage, industrieel of landelijk? Of misschien wel een combinatie van meerdere stijlen? Verscheidene materialen als fluweel en katoen, maar ook tal van verschillende modellen zoals vierkant, rechthoekig of rond maken de keuze niet gemakkelijk, maar wel zo leuk! Één ding is in ieder geval zeker: met sierkussens geef je de door jou gekozen stijl de finishing touch die het nodig heeft en maak je je inrichting helemaal af!

Matraskussens voor binnen en buiten

Naast de bekende sierkussens is er een kussensoort dat de afgelopen tijd flink in populariteit is toegenomen: het matraskussen. Matraskussens worden met name gebruikt voor het opvullen van tuinmeubels zoals een palletbank, maar zijn daarnaast natuurlijk ook prima binnen te gebruiken. Denk aan een eethoek met aan één kant stoelen en aan de andere kant een bank.

Hoe leuk is het om die bank te voorzien van sfeervolle matraskussens? En wil je het toch liever bij kussens voor in de tuin houden? Dan geniet je niet alleen van de gezellige kussens omdat ze de boel opfleuren, maar zeker ook van het comfort. Want één ding is zeker: ze zitten én liggen héérlijk!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.