Je verkoopkansen vergroten met de juiste styling

verkoopkansen

Als je een huis wil kopen, betekent dat veel bezichtigingen doen. Vooral mensen die al even op zoek zijn naar hun nieuwe thuis zullen beamen dat het heel anders voelt om een huis te bezichtigen dat er van binnen aantrekkelijk en huiselijk uitziet. Dat heeft te maken met een goede styling. Dat voelt heel anders dan wanneer je door lege kamers loopt, waar je je voetstappen en stem hoort galmen door de kale muren en vloer. Je zult dan veel meer gebruik moeten maken van je fantasie om je voor te stellen dat je hier gaat wonen. Als jij je huis wil verkopen kan het dus slim zijn om te zorgen voor een goede styling, zodat je je verkoopkansen vergroot. Hieronder lees je waar je dan aan kunt denken.

Zet planten neer

Planten geven niet alleen kleur aan je huis, maar ze zorgen ook voor een heleboel andere positieve dingen. Denk bijvoorbeeld aan een betere luchtkwaliteit, een goed humeur en natuurlijk een prettige sfeer. Allemaal dingen die bijdragen aan de snelle verkoop van jouw huis. Hoewel een huis vol met planten tegenwoordig helemaal hip is, kun je tijdens de verkoop van je huis echter beter kiezen voor de middenmoot. Niet te veel en niet te weinig, maar precies genoeg om die huiselijke en frisse sfeer te creëren.

Wanddecoratie; stijlvol en praktisch

Om je huis aantrekkelijk te maken voor de verkoop is het belangrijk dat je niet alleen maar kale muren hebt. Hierdoor kan je huis namelijk kil en koud aandoen, terwijl je met mooie wanddecoratie juist direct sfeer maakt. Qua wanddecoratie kun je natuurlijk alle kanten op. Maar om je huis aantrekkelijk te maken én te zorgen voor een prettige akoestiek kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fotodoek waar akoestische panelen in wegwerkt zijn. Niet alleen geef je je huis op die manier een luxe uitstraling, denk bijvoorbeeld aan een fotodoek met een reproductie van een oude meesters schilderij. Daarnaast demp je tegelijkertijd geluid, galm en echo.

Een opgeruimd huis

Het is een beetje een open deur, maar een opgeruimd huis oogt natuurlijk veel aantrekkelijker dan een huis waar van alles en nog wat rondslingert. De kunst is om je huis niet te klinisch, maar ook niet te rommelig te hebben. Ken je die rommelbakjes waar je gaandeweg van alles in verzameld? Haal ze weg, net als je persoonlijke spulletjes zoals foto’s, post of speelgoed van je kinderen. Zorg er daarnaast voor dat je huis niet alleen netjes opgeruimd is, maar ook echt schoon. Van een stralend toilet tot een blinkende keuken. Op die manier maak je je huis zo aantrekkelijk mogelijk voor een potentiële koper.

Accessoires

Je moet niet doorslaan wanneer je gaat opruimen. Juist voor een snelle verkoop is het belangrijk dat je wel accessoires in je huis aanbrengt. Hiermee kun je ook gelijk een huiselijke sfeer neerzetten, of je huis juist een luxe uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bos verse bloemen op tafel, comfortabele kussens op de bank, kaarsen of kunst.

Huis én tuin

Wanneer je je huis helemaal tot in de puntjes in de styling hebt, moet je niet vergeten dat de nieuwe bewoner van jouw huis ook buiten wil kijken. Of dit nu een enorme tuin is of een piepklein balkonnetje; ook hier moet je alles goed op orde hebben. Net als in je huis betekent dit dat je alles opruimt. Geen rondslingerend tuingereedschap, buitenspeelgoed netjes in de schuur en een pas gemaaid gazon.

Ook hier geldt dat je ervoor zorgt dat de borders en plantjes er mooi bij staan en kun je met tuinaccessoires veel sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie loungeset met kussens en een vaas op tafel met bloemen of een vuurschaal gevuld met hout, zodat de potentiële koper zichzelf al ziet zitten bij een knisperend vuurtje. Ben je benieuwd naar meer tips over hoe je je woning zo goed mogelijk kunt verkopen. Bekijk al onze artikelen over het verkopen van je woning hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.