Je woning verkoopklaar maken: zo doe je dat

woning verkoopklaar maken

Denk je erover om zelf je huis te gaan verkopen? Zorg er dan voor dat geïnteresseerden gelijk een goede indruk van je woning krijgen. Professionele foto’s zijn daarbij essentieel. Het is het van belang dat je woning er zowel vanbinnen als vanbuiten netjes uitziet: je woning verkoopklaar maken dus. Wij geven tips hoe je dit het beste voor elkaar krijgt.

Woning verkoopklaar maken: waar begin je?

De eerste indruk begint in de hal: ruim dus op wat voor de geïnteresseerde niet van belang is. Berg dus zoveel mogelijk schoenen en jassen op. Zorg dat de trap leeg is en laat alleen spullen staan die de sfeer in je hal versterkt.

Neutrale tinten en warmte creëeren

Voor veel mensen is rust in huis belangrijk na een lange dag werken. Neutrale kleuren helpen daaraan mee. De muren hoeven niet per se wit te zijn, maar zorg voor tinten die goed bij elkaar passen, bijvoorbeeld pastel- of aardetinten. Door kaarsen, planten, gezellige kussens te plaatsen creëer je warmte.

Zorg voor een schoon huis

Denk er daarbij ook aan om plaatsen schoon te maken die je niet elke week schoonmaakt, zoals de kozijnen, de deuren of de oven. Ook hondenmanden of andere spullen die te maken hebben met je huisdieren kun je het beste even opbergen. Breng je hond of kat het liefst even bij de buren als er mensen komen om je woning te bezichtigen.

Vergeet ook de buitenkant niet

Het is natuurlijk zonde als je de binnenkant helemaal op orde hebt, maar dat de buitenkant van je huis er vies of verkleurd uit ziet. Gevelreiniging is het sleutelwoord. Je kunt het natuurlijk zelf doen, maar voor het mooiste resultaat kun je het ook laten doen. De ervaring leert dat de gevel niet direct schoon wordt van een emmertje met sop. Wanneer je het laat doen, kun je er ook voor kiezen om de gevel te laten impregneren. Dat zorgt er onder andere voor dat de gevel langer schoon blijft, vochtafstotend wordt en de levensduur wordt verlengd.

De afwerking van de tuin

Niet alleen de grootte, maar ook de afwerking van de tuin speelt mee in de waarde van je huis. Mensen kopen het liefst een huis waar zij zo in kunnen trekken zonder grote uitgaven te hoeven doen aan de tuin. Heb je al een tijd niets meer aan je tuin gedaan? Haal eventuele dorre planten eruit en zet een paar mooie planten in je tuin die volop in bloei staan. Dit geeft gelijk een heel andere indruk.

Heb je bovenstaande stappen doorlopen? Dan is de fotograaf klaar om langs te komen. Intussen kun je alvast de verkooptekst maken en kan de advertentie verspreid worden op diverse huizensites. Als het goed is volgt contact met kijkers vanzelf en ben je klaar voor je bezichtigingen!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.