Je woning verkopen: hier moet je op letten

woning verkopen

Bij het verkopen van je woning wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk belangstelling is om een zo hoog mogelijke prijs te krijgen. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar een reële vraagprijs. Zo zijn er verschillende aandachtspunten als je van plan bent om je woning te verkopen en veel belangstelling te creëren. Ontdek hier waar je zeker op moet letten.

Opgeruimd huis

Het is bij het maken van foto’s al belangrijk dat je huis is opgeruimd. Voor de bezichtigingen is dat natuurlijk even belangrijk. De potentiële kopers kijken niet graag door de rotzooi heen. Heb je huisdieren? Zorg dan de geur van je huisdier niet in huis hangt en breng de hond even weg als er een bezichtiging is. Heb je een open kattenbak staan? Verberg deze dan, want tijdens een bezichtiging valt echt alles op. Vooraf even een kattenbak kopen die gesloten is met een mooi design kan natuurlijk ook. Het is namelijk belangrijk om op de kleinste details te letten, zoals geen volle wasmand laten staan. Een opgeruimd huis is niet alleen netjes, maar ook overzichtelijk.

Repareer kleine mankementen

Net als bij de details om voor een opgeruimd huis te zorgen, doe je dat ook met het wegwerken van kleine mankementen. Loop maar eens een rondje door je woning. De kans is groot dat je wel ergens een losse plint tegenkomt of een los stukje behang. Doen alle lampen in huis het wel? Check het vooraf even en vervang indien nodig de lamp. Zo zijn er allerlei kleine mankementen op te lossen. Een beschadigde muur is bijvoorbeeld in een handomdraai even over te schilderen. Een trapleuning die loszit, maak je snel even vast en vochtplekken in de badkamer werk je uiteraard ook weg. Vergeet je ook niet om het onkruid in je tuin te wieden?

Haal persoonlijke foto’s weg

Potentiële kopers willen zichzelf graag zien wonen in je woning en niet een ander gezin. Het is daarom aan te raden om persoonlijke foto’s voor een bezichtiging even weg te halen. Een neutrale inrichting stimuleert de fantasie van de potentiële kopers. Elk huis heeft ook een eigen geur en het is belangrijk om die te neutraliseren. Dat is onder meer mogelijk door goed te luchten, bloemen weg te halen en huisdieren even ergens anders onder te brengen. Heb je de voorgaande adviezen opgevolgd? Dan is het tijd om professionele foto’s te laten maken en ben je klaar voor bezichtigingen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.