Jouw nieuwe huis een stijlvolle inrichting geven

inrichting

Wil je jouw nieuwe huis goed aanpakken qua inrichting? Dat kan je op vele manieren doen. Er zijn diverse leuke trends te vinden in 2019, wellicht vind jij ook iets wat helemaal bij jou past. Lees verder om al enkele leuke ideeƫn op te doen.

Bekijk diverse stijlen voor jouw inrichting

De eerste stap is te kijken naar de interieurstijl voor jouw huis. Hou je van modern met felle kleuren en hoge contrast? Of juist meer van een warme landelijke sfeer? Bedenk ook goed wat voor effect de kleuren zullen hebben op de grootte van de woonruimte. Lichte kleuren maken je ruimte groter, donkere kleuren laten het juist kleiner ogen. Het kan een goed idee zijn om in een kleinere woning bijvoorbeeld veel lichte kleuren te gebruiken op de muren en de vloer waarbij je donkere meubels plaatst voor een mooi contrast.

De bank als eyecatcher

Vaak is de bank de eyecatcher van het interieur. Kies voor een bank die goed past in de ruimte, niet te groot, maar ook niet te klein. Het kan soms handig zijn om voor twee- of driezitters te kiezen, waardoor je flexibeler je kamer kunt (her)indelen met bijvoorbeeld een bijbehorende stoel of hocker. Een hoekbank oogt ook prachtig, maar kan je minder flexibel plaatsen als sommige muren bijvoorbeeld wat kleiner zijn. Kies in de stijl van je inrichting een bank die mag opvallen, maar natuurlijk moet de bank ook heerlijk zitten en liggen, je gebruikt hem tenslotte vaak.

De eethoek inrichten

Je hebt huizen met een open en gesloten keukens. Wanneer je een open keuken hebt, kan je mooi de keuken over laten lopen in de woonkamer met een leuke eethoek. Maar je kunt ook op andere plekken in de kamer een erg leuke eethoek maken. Bijvoorbeeld naast de bank waarbij je een industriƫle tafel plaatst met stoere cognac eetkamerstoelen. Maar je kunt natuurlijk ook een extra kamer inrichten als eethoek.

Decoraties

Je kunt in de kamers naast de gebruikelijke meubels ook kleine decoraties toevoegen zoals vloerkleden, planten en andere leuke spullen om extra sfeer in huis te brengen. Ga eens naar meubelzaken om te kijken wat de laatste trends zijn en begin met het pimpen van jouw woning naar jouw smaak.

Meer interieurtips? Bekijk ze hier.

1 reactie

  • Anne says:

    Fijne tips! Heb zelf gekozen voor een paar velvet stoelen, omdat een bank soms inderdaad wat lastig te plaatsen is, vooral als het een hoekbank betreft..

    Groetjes,
    Anne

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.