Kerstdecoratie buiten: voor een gezellige tuin of balkon

kerstdecoratie

Sinterklaas is het land weer uit en langzaamaan beginnen mensen met het inkopen van kerstspullen. Misschien heb je je huis al helemaal versierd en staat de kerstboom al. Anderen beginnen binnenkort met het versieren van hun huis. De kerstboom staat, overal staan kaarsen en hangen gezellige lampjes en wie weet heb je zelfs al een mooi kerststuk op tafel staan. Maar besteed je eigenlijk ook wel aandacht aan de buitenkant van je huis? Ook buiten kun je van alles doen met leuke kerstdecoratie!

In je tuin of op je balkon kun je ook zorgen voor een gezellige kerstsfeer. Wij geven je een aantal tips:

Zet potten met kerstgroen neer

Dit ideetje is zo simpel, maar onwijs effectief. Zet wat potten met kerstgroen neer in het zicht in de tuin of op je balkon. Het is zo simpel en geeft direct heel veel sfeer!

Maak een kersttafereeltje op je balkon

Heb je een muur vrij op je balkon om te decoreren? Maak er een gezellig kersttafereeltje! Erg leuk is bijvoorbeeld een oude houten slee versieren met wat kerststof en kerstgroen. Ook mooi zijn gewoon wat potten met kerstgroen en lampjes op een tafeltje.

Heb je een bankje op je balkon of in je tuin?

Het geeft heel veel sfeer als je het bankje aankleedt met kerstversiering. Dat kan met behulp van lampjes, maar ook met kerstgroen en eikels, zoals op onderstaand voorbeeld.

kerstdecoratie

Kerstdecoratie op tafel

Heb je een mooie tafel in de tuin staan? Versier die dan uitbundig met kerstgroen, lantaarns met kaarsen erin of kerstlampjes en wat mooie appeltjes of ander moois. Echt instant kerstsfeer! En het is natuurlijk geweldig als je dit vanuit je huiskamer of keuken kunt zien.

Versier ook je poort of hek met kerstlichtjes

Heb je een poort of hek? Perfect! Hang er een mooie natuurlijke kerstkrans aan van groen en besjes. Of hang er wat mooie kerstlampjes in. Ook hier komt zo’n handige timer voor de lampjes weer van pas.

Zet buiten ook een kerstboom neer

Waarom zou je buiten niet ook een kerstboom neerzetten? Gezellig in de tuin of op je balkon. Versier hem met lichtjes die tegen vorst kunnen en hang er eventueel hier en daar wat decoraties in die ook wel tegen een stootje kunnen. Je kunt natuurlijk ook voor een houten boom gaan.

Heb je dit jaar geen kerstboom? Bekijk dan nog even deze tips om je huis alsnog gezellig te maken.

kerstdecoratie

1 reactie

  • Tuin liefde says:

    Wauw, bedankt voor je fijne tips en je leuke artikel! Altijd leuk om alvast te kijken voor decoratie! 🙂

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.