Kies jij voor echt gras of kunstgras in de tuin?

kunstgras

Als je in het bezit bent van een mooi grasveld, dan is dat voor je tuin echt een aanwinst. Ook in een kleine tuin kun je prima een grasveld aanleggen. Zo creƫer je een breekpunt en heb je een mooie aanvulling op stenen en grijze tegels. Je kunt een grasveld aanleggen als eyecatcher, maar ook als speelveldje voor je kinderen. Maar als je besloten hebt om binnenkort een grasveld aan te leggen, kies je dan voor echt gras of toch liever kunstgras?

Wat zijn de voor- en nadelen van echt gras?

Veel mensen maken nog steeds de keuze voor echt gras. Heb je groene vingers en vind je het heerlijk om in de tuin te werken? Dan is echt gras natuurlijk een prima oplossing. Ook de heerlijke geur van gras in de vroege ochtend bij zonsopkomst is een groot voordeel van echt gras. En wat dacht je van de geur van vers gemaaid gras? Natuurlijk heeft echt gras net zo goed nadelen. Onderhoud is erg belangrijk bij een echte grasmat. Het moet regelmatig bemest, besproeid en gemaaid worden. Als je hier geen tijd voor hebt, of als je er gewoon geen zin in hebt, dan is echt gras misschien niet de goede keuze.

Ook is de ligging van het grasveld belangrijk bij de keuze voor echt gras of kunstgras. Is deze namelijk niet perfect, dan zal natuurlijk gras niet goed kunnen groeien. Ligt je grasmat vooral in de schaduw? Dan zal natuurlijk gras vooral veel onkruid en mos opleveren. En ligt het de hele dag in de felle zon? Dan kan het ook nog eens verkleuren en dor worden.

De voor- en nadelen van kunstgras

De meeste mensen denken nog steeds dat een kunstgrasmat een uitstraling heeft die niet natuurlijk is. Dit was een aantal jaren geleden misschien nog het geval, maar als je op dit moment kunstgras aanschaft kun je het haast niet meer onderscheiden van natuurlijk gras. Kunstgras houdt altijd die mooie, groene kleur, of je grasmat nu in de schaduw ligt of in de felle zon. Uiteraard is de kwaliteit afhankelijk van het soort kunstgras dat je koopt, maar over het algemeen geldt dat kwalitatief goed kunstgras er als echt uitziet.

Onderhoudsvriendelijk

Kunstgras is natuurlijk veel onderhoudsvriendelijker is dan natuurlijk gras. Het is niet zo dat een kunstgrasmat helemaal geen onderhoud nodig heeft, maar als je het vergelijkt met echt gras valt dat erg mee. En heb je last van een grasallergie of pollen? Dan is kunstgras natuurlijk ook ideaal.

Kunstgras is misschien wat duurder dan echt gras, maar je kunt er dan ook jaren van genieten. Als je op de lange termijn kijkt, is kunstgras veel voordeliger dan echt gras. Niet alleen in geld, maar zeker ook in tijd. Lees hier ook eens wat een mooie tuin met de waarde van je huis doet.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.