Kleiner wonen? Zo sla je je inboedel veilig op

inboedel

Als je gaat verhuizen, kun je om meerdere redenen opslagruimte nodig hebben. Ben jij bijvoorbeeld van plan om te verhuizen naar een populair stedelijk gebied zoals Amsterdam of Utrecht? Dan is de kans groot dat je kleiner gaat wonen. Het is immers algemeen bekend dat je in steden als Amsterdam of Utrecht simpelweg minder vierkante meters krijgt voor je euro’s. Of misschien heb je een nieuwbouwwoning gevonden waar je niet direct in kunt en moet je wel al je oude woning uit. Gelukkig betekent dit niet dat je direct je halve inboedel moet verkopen of weggeven. Lees hier alle mogelijkheden om je inboedel veilig op te slaan.

Erkend verhuisbedrijf

Je kunt ervoor kiezen om je spullen door een erkend verhuisbedrijf op te laten slaan. Verhuisbedrijven hebben vaak grote opslagplaatsen die elektronisch zijn beveiligd. Dit is een veilige manier om je spullen op te slaan.

Zelf opslagruimte huren

Een erkend verhuisbedrijf is duurder dan wanneer je alles zelf opslaat in een opslagruimte. Een opslagruimte kan je net dat beetje extra ruimte bieden en dat is natuurlijk ideaal als je kleiner gaat wonen. Stel dat je die prachtige, maar gigantische, hoekbank nog niet direct weg wil doen, dan is het natuurlijk ideaal dat je die veilig kunt opbergen in een opslagbox. Maar het komt ook goed van pas voor spullen die je niet het hele jaar in huis wil bewaren of niet regelmatig nodig hebt, zoals kerstspullen.

Opslagruimte die naar je toe komt

Een andere mogelijkheid is dat spullen bij je thuis worden opgehaald. Met een app bepaal je welke spullen je hebt opgeslagen en je kunt aangeven wanneer je welke spullen weer terug wil hebben. Het is hierbij niet mogelijk om je spullen te bezoeken, maar een voordeel is wel dat je spullen kunnen worden teruggebracht op een ander adres dan waar ze vandaan zijn gehaald.

Ben je verzekerd voor inboedel in een opslagruimte?

Voordat je een keuze maakt is het goed om uit te zoeken hoe je bent verzekerd, mocht er iets met je spullen gebeuren. Heb je bijvoorbeeld een inboedelverzekering, maar verplaats je je spullen? Dan zijn de spullen op dit nieuwe adres niet meer verzekerd. Zorg er dus voor dat je niet voor verrassingen komt te staan als er iets gebeurt waardoor je inboedel wordt beschadigd.

Niet iedereen heeft evenveel ruimte nodig. Gelukkig zijn de opslagruimtes er in verschillende soorten en maten. De groottes variëren over het algemeen van 1 m² tot soms wel 50 m². Kortom, wat voor spullen en hoeveel spullen je wil opbergen maakt niet uit.

Er is bijna altijd wel een geschikte opslagbox voor te verkrijgen. Je vindt opslagruimtes door het hele land. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goedkope opslagruimte in Amsterdam? Dan vind je er zeker één! Maar ook in andere delen van het land zijn genoeg opslagruimtes te vinden!

Klik hier om meer artikelen te lezen over de woningmarkt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.