Kleuren in je interieur waar je niet direct aan denkt

kleuren

Het ontwikkelen van smaak gebeurt al op zeer jonge leeftijd. Nog voor kinderen op de basisschool zitten, hebben ze (meestal) al een favoriete kleur. Vaak weten ze al dat roze toch echt voor meisjes is bedoeld en groen en blauw typische jongenskleuren zijn. Wanneer je een huis koopt of huurt pas je dat aan aan je eigen smaak. Nieuw gordijntje, misschien wel ander laminaat en uiteraard nieuwe verf of behang op de muren. Lichte kleuren zorgen voor frisheid en ruimte, donkere kleuren voor warmte en gezelligheid. We nemen je mee naar een paar kleuren waar je zelf misschien nog niet aan gedacht hebt.

Pronkerig met paars

Geef je woning een decadente uitstraling door een aantal paarse tinten te gebruiken. Deze kleur is zo rijk en gracieus dat het een echt luxe uitstraling creëert. Een kalkachtige matte afwerking is helemaal van dit moment. Door de paarse kleur ziet je woning er tijdloos uit. Ben je bang dat het tijdloze iets te veel neigt naar een stoffige uitstraling, breng dan je kamer tot leven met veel frisheid in het meubilair. Het paars combineert uitstekend met bruin- of blauwtinten.


Bron: Interieuradvies Zwolle

Trots op turquoise

Het is dan wel een kleur die je vaker voorbij ziet komen en dat komt dan vooral omdat het zo lekker combineert. Turquoise is een warme kleur, zacht en toch fris. Veel van alles en wellicht daarom is het een match made in heaven, met bijvoorbeeld wit, kers (van je vloer), grijs en ga zo maar door. Schilder twee van je muren in deze kleur, de andere beide wit en de ruimte straalt licht uit, warmte en is nog modern ook. Heb je een (pellet)kachel of open haard? Als het mogelijk is schilder je de muur erachter in turquoise. Moet je eens kijken hoe dat lijkt!

kleuren
Bron: vtwonen

Brutaal én bescheiden bruin

Wel eens rood, geel en blauw door elkaar gegooid bij het verven? Juist, dan krijg je bruin. Bruin past misschien daarom juist bij alle kleuren die je kunt verzinnen, het bestaat immers uit de drie primaire kleuren. Neem je een donkere kleur bruin voor de muren, dan zal deze alle aandacht krijgen van je vrienden over de vloer. De leuke potjes in de vensterbank, het schaaltje op de salontafel, alles verdwijnt naar de achtergrond. Kies je juist voor een zachtere bruine tint, dan krijgt de rest alle kans om te schitteren. Het is maar net wat je wil. Bruin doet wat je wil dat het doet. Daarnaast zorgt bruin voor een comfortabel gevoel en geeft bruin je een echt ‘thuisgevoel’. Tip: combineer bruin met grijs of warmrood. Dat geeft een heel mooi, warm resultaat!

kleuren
Bron: Karwei

Rambo roze

Zouden we ons er aan moeten wagen? Roze, het is wel de meest gewaagde kleur en veel dames krijgen het niet op de muren, ondanks dat ze het graag zouden willen. Dat is niets persoonlijks, maar voor de stoere kerels onder ons is roze net een te grote aanslag op hun mannelijkheid. Eigenlijk maakt het hen niet zo heel veel uit wat er op de muur gesmeerd wordt, maar roze, dan is het net of je te veel onder de plak zit. Dat kun je niet uitleggen als vrienden over de vloer komen om Champions League te kijken.
Toch is er niets stoerder dan een hardroze kleur te gebruiken. Roze is een krachtig statement en daarnaast is roze prachtig te combineren met onderstaande tinten.

kleuren
Bron: Ininterieurs

Door Simon Grooten op 2 maart 2018

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.