Kluswoningen te winnen in Bos en Lommer

Wie houdt van avontuur en een nog net betaalbaar huis wil kopen in een buurt in opkomst, kan bij Ymere aan een opmerkelijke prijsvraag meedoen. Belangstellenden worden namelijk gevraagd een afbouwplan te maken voor een koopappartement in de buurt Landlust in Bos en Lommer, net binnen de Ring. Het gaat om 11 casco kluswoningen in de Louise Colignystraat en Juliana van Stolbergstraat. Ymere spreekt van de ‘meest gewilde wijk’ van de stad op dit moment. Een jury kiest de beste ontwerpen.

Modern publiek

De koopsommen voor de casco’s van deze huizen bedragen tussen 162.500 en 185.000 euro, kosten koper. Ymere wil een modern publiek bereiken. Het is voor belangstellenden aanbevelenswaardig er een rekenmachine bij te pakken want, stelt Ymere, klussers moeten rekening houden met 600 tot 900 euro per vierkante meter aan afbouwkosten. De appartementen zijn 45 tot 55 m2 groot, waardoor de investering 27.000 tot 49.500 euro hoger uitkomt. De grote, luxe afgebouwde huizen zullen daardoor 234.500 euro kosten.

Ludieke manier van verkopen

Ymere biedt kluswoningen in Bos en Lommer casco aan voor 162.500 en 185.00 euro, renovatie kan de prijs met 49.500 euro opdrijven. Dat is ruim 4250 euro per vierkante meter en dus alles behalve te geef. Ymere presenteert het in zijn folders als een ludieke manier van verkopen. ‘Op deze manier kun je een appartement bemachtigen dat anders misschien financieel niet binnen je bereik is.’

Oververhitte woningmarkt

Een woordvoerder zegt dat het aanbod gezien moet worden als alternatief voor loten. Verder zegt Ymere kopers ermee te willen betrekken bij de buurt en in te spelen op het vrijbuitersgevoel, vergelijkbaar met zelfbouwprojecten.

Bron: Het Parool

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.