Luxueus kamperen in eigen tuin: hoe doe je dat?

luxueus kamperen

De zomer komt eraan en dat betekent dat er ons een aantal flink warme dagen te wachten staan. Dagen waarop je liefst de hele dag in het zwembad zou willen en cocktails zou willen drinken. Die dagen zijn simpelweg heerlijk, maar toegegeven, warme nachten kunnen best lastig zijn. Als je slaapkamer te warm is slaap je niet goed. Je ligt de hele nacht te woelen en te draaien, het laken kleeft aan je huid en je zweet je te pletter. In de ochtend ontwaak je moe en niet uitgerust. De zomer heeft spijtig genoeg toch zijn nadelen. Dus waarom niet luxueus kamperen in je eigen tuin?

Buiten slapen is gezond

Die warme zomernachten doen je verlangen naar een coole tent in het groen van je achtertuin. Buiten slapen is sowieso erg gezond en als het binnen te warm is, is buiten slapen een heerlijk alternatief. Maar hoe doe je dat dan? Je kan niet zomaar je matras naar buiten slepen of op het gras slapen. Wat je wel kan doen, is een eigen glamping bouwen! De luxe van een slaapkamer gecombineerd met de rust en koele nachtlucht van het buiten slapen.

Bouw je eigen glamping

Glamping is een samentrekking van de woorden ‘glamour’ en ‘camping’. Dus geen tentje met slaapmatje en slaapzak, maar een comfortabel bed in een ruime buitenruimte. Oftewel: luxueus kamperen. En dat kan je gemakkelijk zelf bouwen. De eerste stap is het kiezen van de ruimte. Heb je een afdak, dan zit je eigenlijk al meteen goed. In een groene tuin is een ruime tent of zelfs een partytent het ideale onderkomen.

Heb je enkel een terras? Scherm dat dan af met sierschermen of luifels. Kies een comfortabele slaapplaats. Maak er één van een oud bed of zelfs van reclaimed wood, zoals paletten met een matras. Leg er mooie, zachte lakens op en maak het geheel elegant met sierkussens. Omring het bed met handige en mooie gebruiksvoorwerpen. Kortom: kleed de ruimte aan zoals je je slaapkamer zou aankleden.

Wapen je tegen muggen en licht

Heb je een mooie, gezellige ruimte met al het comfort dat je nodig hebt? Is het geheel mooi aangekleed met fotokaders, lantaarns en lichtjes? Dan kun je heerlijk slapen in open lucht. Wapen je wel tegen muggen met een goede geurkaars of een klamboe. En houd er rekening mee dat het in de zomer al vroeg licht wordt. Een oogmaskertje is geen overbodige luxe. Maar bovenal: geniet van zwoele zomernachten en slaap heerlijk diep op jouw persoonlijke glamping.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.