Maak je huis zo inbraak-proof mogelijk

inbraak-proof

We schreven er al eerder over: tijdens de zomer zijn er meer inbrekers actief. Mensen zijn veel buiten de deur, waardoor inbrekers helaas de tijd hebben om zich rijk te maken met jouw spullen. Maar ook nu de zomer weer zo goed als voorbij is, betekent het niet dat het gevaar voor inbraken geweken is. De winter komt eraan en dat betekent dat het weer langer donker wordt. Zorg er met deze tips voor dat je huis en jouw spullen gewoon van jou blijven.

Maak het onmogelijk om cilinder te trekken

Een van de meest gebruikte methoden om ongewenst binnen te komen, is door het cilindertrekken van je slot. De kern van de cilinder wordt uit je deur getrokken. Dit doen ze door hier een schroef in te draaien en er druk op te zetten. De cilinder breekt af en je slot is geen slot meer. De inbreker is vaak binnen een halve minuut bij je binnen. Zorg daarom voor een (helaas vaak duur) slot met Politiekeurmerk Veilig Wonen. Bij deze sloten kan cilindertrekken niet toegepast worden.

Kwaliteit in sloten

Zorg behalve voor kwalitatief goede sloten in de deur, ook voor deurboompjes en raamgrendels. Deze maatregelen zorgen ervoor dat inbrekers veel moeilijker binnenkomen. Het is even een investering, maar het scheelt je veel geld (en emotionele schade) wanneer je hiermee inbraak voorkomt.

Doe je deur altijd op slot

Je deur achter in je in het slot trekken en de sleutel niet omdraaien. Het is zo makkelijk. Helemaal wanneer je alleen even snel een boodschap gaat doen. Maar doe je deur gewoon altijd op slot. Deze handeling van nog geen minuut zorgt ervoor dat inbrekers niet makkelijk binnen kunnen komen.

Sluit je ramen

Ditzelfde geldt voor je ramen. Het is zo makkelijk om deze open te laten staan. Het tocht lekker door en je bent zo terug. Maar ook dit maakt het voor inbrekers makkelijk om je huis in te gaan. Of houd je ramen open en zet er goede raamgrendels op.

Zorg voor een bewoonde indruk

Of je nu op vakantie gaat of een avondje op pad bent, je kan er tegenwoordig met timers heel makkelijk voor zorgen dat het lijkt alsof je thuis bent. Zo kun je een timer op je lichten zetten, zodat deze vanzelf aanspringen en uitgaan op de door jou ingestelde tijden. Je kan zelfs een timer op je gordijnen zetten om deze automatisch open en dicht te laten gaan. En heb je niet zulke fancy gordijnen, dan kun je tijdens een vakantie ook aan je buren vragen of zij de gordijnen open en dicht willen doen.

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen

Je tv ga je niet elke dag verstoppen wanneer je je huis uitgaat, maar denk wel om de kleine dingen die ook snel meegepakt kunnen worden. Ruim je laptop op, laat geen geld op tafel liggen en ook je nieuwe camera leg je uit het zicht.

Inbraken ga je nooit helemaal tegen, maar je kan er wel voor zorgen dat je er alles aan doet om de kans in ieder geval zo klein mogelijk te maken. En is er toch ingebroken? Lees dan hier welke stappen je moet nemen na inbraak.

Door Cindy Stechweij op 11 oktober 2018

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.