Maak jouw woning herfst-klaar!

We moeten er nu toch echt aan geloven: de herfst is officieel begonnen! Het wordt kouder, de blaadjes vallen uit de bomen en het wordt weer vroeger donker buiten. Maar daar zitten ook positieve kanten aan. We mogen ons huis namelijk weer klaar maken voor de herfst. Tijd om de warme herfstkleuren in huis te halen dus! Is jouw huis al klaar voor de herfst? Met deze tips maak je jouw huis helemaal herfst-proof!

Warme geuren

Creëer een aangename geur in huis. Sla dus flink wat geurkaarsen in. Met warme geuren creëer je direct een herfstgevoel. Ik ben persoonlijk helemaal verliefd op de geur ‘wilde vijg en druif’ van Dille en Kamille. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor gewone kaarsen, maar kies dan wel warme kleuren zoals goud, bruin of donkeroranje voor een gezellige sfeer.

Kleedjes en plaidjes

Wat is er nou huiselijker dan een mooi kleed op de vloer en warme plaidjes en donzige kussentjes? Juist. Het leuke van plaids en vloerkleden is dat je deze kunt afwisselen in de lente en in de herfst. De zomerse, dunne stofjes en lichte kleuren kun je weer vervangen voor warme, donzige kussens en kleden. Echte herfstkleuren zijn natuurlijk rood, bruin, oranje of okergeel.

herfst

Herfstdecoratie

Leuk voor de dames: we mogen het huis weer aankleden met gezellige herfstdecoratie, zoals dennenappels, eikeltjes, pompoenen en herfstbladeren! Deze kun je kwijt in een leuke glazen box en deze hiermee inrichten, of een mooie pot, vaas of kaarsenhouder. Begin hier vast mee bij je voordeur: een paar pompoenen en een leuke lantaarn voor de deur zorgen ervoor dat je bij thuiskomst al in de herfstsferen raakt!

herfstdecoratie

Sfeerlichtjes

De tijd dat lichtsnoeren alleen voor de kerstboom waren is allang voorbij. Hang ze gewoon nu al in huis! Het ziet er niet alleen supergezellig uit, maar zo koop je de lampjes ook niet alleen voor de kerst. Dit is trouwens ook goede tip voor buiten!

tuin-lampjes-en-lantaarn

Haal de natuur in huis

Het mooiste is om in de herfst zoveel mogelijk natuurlijk materiaal in huis te halen. Zo heb je het gevoel dat je de natuur echt in huis haalt. Gebruik hiervoor wollen poefjes, kussens en plaids. Ook kun je meer gebruik maken van houten accessoires, zoals kandelaars en houten fotolijstjes, of rieten manden en rieten opbergkisten.

Wat doe jij om jouw huis herfst-klaar te maken? Deel het met ons en laat hieronder je reactie achter!

2 Comments

  • Sanne says:

    Heb er nooit bij stil gestaan om de inrichting te veranderen voor de herfst. Het is wel een heel goed idee. Even die inrichting wat warmer en knusser.

  • Dennis says:

    Dat zijn interessante tips inderdaad! Ik merk nu al dat het eerder donker wordt dit jaar en kan niet wachten om die kaarsen weer aan te steken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.