Advies van een verkoopstyliste: ‘Zo verkoop je je huis écht goed!’

verkoopstyliste

Ook al lijken de huizen weer als warme broodjes over de toonbank te gaan, met goede styling en fotografie is altijd winst te behalen. Is het niet dat het huis sneller verkoopt, dan is het wel dat je er een betere prijs voor krijgt. En wie wil dat nou niet? Verkoopstyliste Ghislaine van Delden van Stage of Styling geeft advies.

Zelf aan de slag

Het voelt misschien gek om nog te investeren in een huis dat je wil verkopen, toch is het verstandig: het betaalt zichzelf terug. Onterecht wordt gedacht dat verkoopstyling duur is. Feit, het start zo’n beetje bij 200 euro, maar dat is nog altijd beter dan 10.000 euro in de prijs te moeten zakken. Natuurlijk zijn er dingen die je zelf vast kunt doen om je huis beter in de markt te zetten: opruimen en poetsen!

Neutrale sfeer

Alles wat niet mee gaat naar het nieuwe huis kun je alvast weggooien. Dat scheelt straks verhuizen en geeft nu ruimte. Verder kun je een neutrale sfeer maken. Ook al verhuist je meubilair mee, 90 procent vindt het moeilijk om jouw spullen weg te denken en de eigen meubels ervoor in de plaats te zien. Dus trek opvallend behang van de muur en verf ’m in een neutrale kleur. Berg foto’s op en doe meubels die het vol maken in de opslag.

Top presentatie

Ben je klaar met het fatsoeneren van je huis, dan is het tijd voor de foto’s. Die zijn superbelangrijk; een uitnodiging om je huis te komen bezichtigen. Doe het niet zelf, maar huur een pro. Een verkoopstyliste doet de styling van een huis met een bepaalde gedachte en kijkt naar ruimte, licht, zichtlijnen en de unieke verkooppunten. Zij weten ieder huis binnen twee dagen zo te presenteren dat potentiële kopers op slag verliefd worden. Nog meer voordelen: een verkoopstylist ontzorgt en organiseert en dat kan in deze periode, waar al zo veel geregeld moet worden, best fijn zijn!

Kijk voor meer informatie op www.stageofstyling.nl of www.verkoopstylinghetgooi.nl.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.