Maak van jouw thuis een slim huis

slim huis

Wij mensen krijgen steeds meer wensen. De auto parkeert zelf voor ons in, de thermostaat zetten we op afstand vast een tikkeltje hoger en onze huisdieren geven we een tag mee, zodat we ze kunnen volgen als ze op pad zijn. Ook in huis ontwikkelen de technieken zich voort; compatible systemen kunnen een uitkomst zijn voor een slim huis. Het aantal intelligente producten neemt enorm toe, evenals de verkoop hiervan. Want juist als je thuis bent wil je optimaal comfort.

Welke apparaten kun je besturen met zo’n systeem?

Met een compatible systeem kun je bijvoorbeeld in elke kamer een ander muziekje afspelen, of je verlichting gaat automatisch aan en op de juiste manier gedimd. Dit kun je met je stem besturen in plaats van met een afstandsbediening. Als je niet thuis bent en de deurbel gaat, kun je op afstand zien wie er aanbelt. Je kunt dan ook antwoord geven, zodat het lijkt alsof je gewoon thuis bent. Dit zorgt voor een veiliger gevoel als je niet thuis bent.

Een slim huis zorgt voor privacy

Ook is het mogelijk om je raamdecoratie te bedienen met één druk op de knop, of volgens een schema dat je zelf bepaalt en instelt. Zo creëer je de perfecte lichtinval op een efficiënte en vooral gemakkelijk manier. Vooral wanneer je hele hoge of lastig te bereiken ramen hebt is dit een uitkomst, of als je niet thuis bent is het prettig dat je gordijnen alsnog automatisch dicht gaan. Zo kun je dus op ieder moment voor de gewenste privacy en zonwering zorgen.

Kun jij geen genoeg krijgen van dit soort elektrische gadgets? Dan is het misschien iets voor jou. Slim wonen is namelijk niet alleen ontzettend functioneel en gemakkelijk, het is ook erg leuk wonen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.