Marmer: de interieurtrend van dit moment

marmer

Marmer is dé interieurtrend van dit moment. De moderne, retro woonstijl en marmer gaan hand in hand. Marmer is een natuurproduct en kan met het juist onderhoud jaren meegaan. Marmeren eettafels zijn terug van weggeweest. Waarschijnlijk ken je de Tulip eettafel nog wel, ontworpen door Eero Saarinen in de jaren ‘50. Deze ovale marmeren eettafel met sierlijke poot wordt nu als inspiratie gebruikt. Hedendaagse designers ontwerpen marmeren eettafels waarbij de Tulip eettafel een bron van inspiratie is. Ben je benieuwd of een marmeren eettafel bij jou past? Lees dan verder!

Ontbijten, lunchen en dineren in stijl

Marmer straalt luxe uit. Ontbijten, lunchen en dineren aan een marmeren eettafel geeft een glamoureus gevoel. Je eten fotograferen met de marmeren eettafel als achtergrond, geven gegarandeerd mooie foto’s! Ieder marmeren tafelblad is uniek en door de natuur gevormd. Daarom is geen enkele marmeren eettafel hetzelfde. Marmer is gevormd uit kalksteen. Klei, leem en zand zorgen voor vlekjes en aderen in het marmer. Vanwege de mooie lichtinval is marmer erg populair. Als je houdt van elegantie, luxe en design is een marmeren eettafel dé eettafel voor jou!

Vormen marmeren eettafels

Marmeren eettafels heb je in verschillende vormen en maten. Rechthoekige eettafels zijn al jaren favoriet. Een rechthoekige marmeren tafel staat mooi in grote ruimtes of wanneer je houdt van een strak interieur, vanwege de lange lijnen. Je kunt er veel stoelen aan kwijt, zodat je met gezellig veel mensen kunt eten. Ben je op zoek naar een ronde marmeren eettafel? Tegenwoordig worden ronde eettafels vaak gekozen. Ronde vormen zorgen voor gezelligheid in je interieur. Je zit lekker dichtbij je tafelgenoten, waardoor er een gezellige sfeer ontstaat.

Ook ovale marmeren eettafels, geïnspireerd op de Tulip tafel zijn terug van weggeweest. Ben jij op zoek naar compleet wat anders dan een rechthoekige of ronde eettafel? Dan zou een ovale eettafel wat voor jou zijn! Door de ronde vormen heb je dezelfde gezelligheid van een ronde tafel én de ruimte om meer eetkamer stoelen neer te zetten.

Marmeren eettafels in allerlei kleuren

Marmeren eettafels heb je in diverse kleurtinten. De vaakst voorkomende is de lichte, natuurlijke marmeren tafel in het wit of lichtgrijs. De grijze, bruine stippen en streepjes geven diepte aan de eettafel. Een witte marmeren tafel geeft rust en ruimte in je interieur. Marmeren eettafels heb je ook in het groen, bruin en zwart. Een donkere marmeren eettafel of een gekleurde marmeren eettafel is een echte eyecatcher in jouw interieur. Doordat marmer een natuurproduct is, kan het goed gecombineerd worden met allerlei meubels. Dat maakt de marmeren eettafel universeel in gebruik. Bij een marmeren eettafel staan houten stoelen en velvet stoelen erg mooi. Ga je helemaal voor moderne, chique woonstijl? Kies dan voor eettafelstoelen met gouden pootjes.

Het onderhouden van marmeren eettafels

Marmer is een natuurproduct en daardoor helaas kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat je marmer goed onderhoudt. Kijk uit met zuren! Citroensap, andere zure sappen en eten of drinken met (natuurlijke) kleurstoffen kunnen het bovenste laagje van het marmeren blad aantasten. Gebruik altijd een onderzetter voor je drankje. Als je gaat eten, leg dan een tafelkleed of een placemat op de tafel. Gebruik ook een onderzetter wanneer je een bos bloemen of iets anders decoratief op de eettafel zet. Zo bescherm je de marmeren eettafel tegen krassen en vlekken.

Het schoonmaken van marmer gaat eenvoudig. Een marmeren tafelblad is vlak en egaal en daarom zul je, in tegenstelling tot een houten eettafel, weinig etensresten tegenkomen. Haal een vochtige doek over de eettafel en maak het vervolgens droog met een droge doek. Met groene zeep kun je de marmeren tafel prima reinigen. Kijk of het schoonmaakmiddel wat je gebruikt geschikt is voor marmer. Ga nooit voor schuurmiddelen, want dit zal het marmer beschadigen. Als je jouw marmeren tafel goed onderhoudt, zul je er een lange tijd plezier van hebben!

Benieuwd naar meer interieurtrends? Lees hier verder.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.