Meer jongeren onder de 25 jaar kopen huis

jongeren

Opvallend nieuws: meer jongeren onder de 25 jaar kopen momenteel een huis, terwijl op het op de huidige woningmarkt moeilijk is voor starters om in te stromen. Dit blijkt uit een onderzoek van De Hypotheker. In het tweede kwartaal meldden 85% meer jongeren zich voor de aankoop van een huis. De groep is alsnog klein, want het gaat om een paar honderd hypotheken.

Ouders bieden hulp aan jongeren

Dat de groep groeit, komt vooral omdat ze geholpen worden door hun ouders. Dit jaar mogen die weer maximaal 100.000 euro belastingvrij schenken, mits dat geld wordt gebruikt voor de aankoop of verbouwing van een huis. Maar dat is niet het enige: jongeren brengen ook vaker zelf spaargeld in.

Huis in de Randstad buiten bereik

Een huisje in de Randstad is voor deze groep nog niet zomaar binnen bereik. Het gemiddeld hypotheekbedrag van jongeren onder de 25 jaar ligt rond de 155.000 euro. Dat is niet altijd voldoende om in steden als Utrecht of Amsterdam een huis te kunnen aanschaffen. In die steden daalt het aandeel starters dus ook. De groei in jonge kopers is dan ook vooral te zien in de provincies Limburg, Gelderland en Overijssel, waar de huizenprijzen lager liggen.

Ook nog op zoek naar je droomhuis? Bekijk hier al het woningaanbod van Nederland.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.