Modulaire woningen: ideaal voor jobhoppers en klussers

De woningmarkt is momenteel niet meer bij te houden. Een koophuis is soms te duur of je voldoet niet aan alle voorwaarden om een hypotheek af te sluiten. Voor een huurwoning kom je ook niet in aanmerking? Daar is een oplossing voor bedacht: modulaire woningen schieten als paddenstoelen uit de grond. Ideaal voor jobhoppers, klussers of mensen met een kleine beurs.

Veredelde IKEA-bouwpakketten

De modulaire woningen van Loftels zijn weliswaar veredelde IKEA-bouwpakketten, maar ze zijn wel heel praktisch. Zo zijn ze in 2 à 3 dagen in elkaar te zetten, je krijgt er een bed bij en de woning beschikt over een veranda om van het zonnetje te kunnen genieten.

Met een kostprijs tussen de 29.000 tot 44.000 euro zijn ze bovendien een koopje, zeker in een tijd met stijgende woningprijzen. Bovendien bieden de Loftels voldoende ruimte: ze variëren van 25 tot 50 vierkante meter.

Modulaire woningen kun je overal mee naartoe nemen

Nog zo’n voordeel van de modulaire woning: je kunt het overal mee naartoe nemen. Handig als je regelmatig op andere locaties moet werken of een nieuwe baan vindt op een andere locatie. Normaal gesproken moet je ook nog je huis zien kwijt te raken. Dat is met een modulaire woning niet meer nodig.

Op dit moment staan de eerste woningen al in Duitsland, maar Nederland laat nog eventjes op zich wachten. Hoewel de huizen een koopje zijn, moet je natuurlijk nog wel grond kopen om je modulaire woning te bouwen. Daar staan gemeenten nog niet om te trappelen.

Duurzaam en makkelijk uit te breiden

Als je eenmaal toestemming hebt, zijn ze wel toekomstbestendig. Zo gaan de modulaire woningen van Loftels ongeveer 25 jaar mee. Ook zijn ze makkelijk uit te breiden. Je kunt, zodra er bijvoorbeeld kinderen bij komen, gemakkelijk een verdieping bovenop laten bouwen. Als de kinderen het huis uit gaan kun je dit deel weer verkopen.

Klik hier om een video te bekijken van hoe zo’n woning eruit ziet.

Bron: RTL Z

3 Comments

  • Hans Hijnaam says:

    Heerlijke informatieve blog, bedankt!

  • Hans says:

    Bedankt voor de tips! Groetjes Hans

  • Marie de Jonge says:

    Ik vind deze modulaire woningen echt een goede uitkomst. Het is voor veel mensen moeilijk geworden om een huis te kopen of een huis te laten bouwen. Ook goed om te lezen dat deze woningen duurzaam zijn. Ik ben benieuwd of we er de komende jaren veel gaan zien!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.