Nazomer tip: geef je huis en tuin een make-over!

make-over

Het is goed om je huis en tuin na de zomer een make-over te geven. Misschien moeten je kozijnen opnieuw geverfd worden, heeft je gras een upgrade nodig en is een nieuwe tuinset erg welkom? Soms gaat de inrichting van je huis en tuin ook gewoon vervelen en wil je wat anders. Kijk eens kritisch naar je woning, ook met het oog op een eventuele verkoop in de toekomst. Wij geven hieronder elke adviezen, waardoor jouw huis en tuin er weer op en top uit gaan zien!

Kunstgras leggen in je tuin

Tijdens de zomer heeft je gazon veel te lijden. We hebben een warme, droge zomer dit jaar en dat komt je gazon niet ten goede! Misschien is je gazon zodanig beschadigd dat nieuwe graszoden noodzakelijk zijn. Kunstgras kopen is dan een betere optie. Je hoeft immers nooit meer onkruid te verwijderen, te sproeien, gras te maaien of je gazon te bemesten.

make-over

Handige apps

Er zijn diverse apps die je kunt installeren om het inrichten van je huis en tuin te vergemakkelijken. De Flexa Visualizer app, Palette Cam, Ikea Place, About Art en Home Design 3D zijn voorbeelden van enkele apps. Zo kun je meubels virtueel in je interieur plaatsen om te kijken of alles past. Wil je een nieuwe bank, kast of lamp? Alles kun je precies inmeten, zodat je een duidelijker beeld krijgt hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

make-over

Nieuwe kozijnen

Heeft jouw huis houten kozijnen en zijn ze aan vervanging toe? Dan kan het praktischer zijn om kunststof kozijnen aan te schaffen. Woon je in Brabant? Kijk eens bij PUUR Kozijn Eindhoven. Zij monteren kozijnen, deuren, ramen en schuifpuien, wat je huis meteen een nieuwe uitstraling geeft. Ben je van plan om je kozijnen te vervangen? Vervang dan meteen je ramen met triple- of HR++ glas, want dat is energiezuiniger.

Steigerhouten meubels

Houten meubels zijn tijdloos en ze geven extra gezelligheid en sfeer. Zo zien we steigerhouten eettafels terugkomen in de keuken, maar ook in de tuin. Niet iedere fabrikant biedt kwaliteit steigerhout aan, dus waar moet je dan op letten? Duurzaam steigerhout wordt voorzien van een FSC-certificaat. Wist je dat hout CO2 uit de lucht opneemt? Dat resulteert in een betere luchtkwaliteit en een gezonde atmosfeer.

Nieuwe planten, bomen en bloembakken

Als de basis goed is, dan kun je aan de slag met nieuwe planten, bomen en bloembakken. Wil je een appelboom plaatsen? Kijk dan van tevoren waar je deze wilt plaatsen. Heb je wel eens gedacht aan stapelblokken? Hiermee breng je op een natuurlijke manier een verhoging aan, wat zorgt voor een landelijke uitstraling. Plant eens wat nieuwe planten en koop eens wat nieuwe bloembakken. Dit geeft je tuin direct een andere look! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vlinderstruik, rozenstruik of hortensia’s. Er is voor ieder wat wils. Succes met de make-over van jouw huis en tuin!

Meer tips voor je make-over?

Meer tips? Bekijk hier al onze interieurartikelen!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.