NHG-bovengrens gaat in 2017 omhoog

In 2017 mag een woning tot € 245.000,- gefinancierd worden met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee wordt de bovengrens voor een NHG-hypotheek volgend jaar verhoogd. De maximale prijs van een woning die met NHG gefinancierd kan worden, is per 2017 gekoppeld aan de gemiddelde woningwaarde. Deze bovengrens gaat per 1 januari, vanwege de stijgende woningwaarde, omhoog. Dan kan een woning tot maximaal € 245.000 worden gefinancierd met NHG, waar dat in 2016 nog € 231.132 was.

NHG-bovengrens enorm populair

De Nationale Hypotheek Garantie is populair bij huizenbezitters. In 2016 werd bij driekwart van de hypotheken gekozen voor deze extra zekerheid bij een restschuld en betalingsproblemen. Hiervoor betaal je eenmalig 1% van de hypotheeksom (fiscaal aftrekbaar). Hier staat dan tegenover dat je met een NHG-hypotheek bij de meeste geldverstrekkers in aanmerking komt voor rentekorting.

Verantwoord een woning kopen

Arjen Gielen, algemeen directeur van het WEW licht toe: “Met de koppeling aan de gemiddelde woningwaarde bedienen we weer dezelfde groep als voor de crisis: mensen die geen hoog inkomen hebben, maar wel op een verantwoorde manier een woning willen kopen. Ondertussen heeft deze groep te maken met nieuwe uitdagingen rondom wonen en andere mogelijkheden bij de financiering daarvan. Nu de gezondheid van het fonds toeneemt, kunnen wij ons steeds meer richten op deze nieuwe uitdagingen voor onze klanten. Waar we met NHG kunnen bijdragen aan oplossingen, zullen wij dat doen.”

Bron: NHG

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.