NHG verbouwing steeds populairder

verbouwing

Een verbouwing is soms noodzakelijk. In andere gevallen is het vooral aantrekkelijk. In alle gevallen brengt het in ieder geval kosten met zich mee. Daarom is een persoonlijke lening afsluiten ook de manier waarop veel Nederlanders deze kosten financieren. Het afsluiten van een tweede hypotheek is dan een optie. Dit lijkt de meest voordelige optie met het oog op de lage hypotheekrente. Pas echter wel op want de kosten voor het afsluiten moeten ook meegerekend worden. Pas bij bedragen groter dan €25.000,- wordt dit echt aantrekkelijk. Een persoonlijke lening is dan aantrekkelijker.

De kosten van de verbouwing

Het is belangrijk om niet te lichtzinnig te denken over de kosten van de verbouwing. Geld lenen voor een verbouwing is vaak simpelweg noodzakelijk om het goed te kunnen uitvoeren. Wel is het dan goed om te weten dat door het gebruiken van een tweede hypotheek, bijvoorbeeld de rente net iets lager kan uitpakken dan wanneer voor andere vormen van lenen wordt gekozen.

Het is echter zoals gezegd wel ook zo dat er andere kosten dan alleen de hypotheekrente meegerekend moeten worden. De voordelen die een persoonlijke lening dan met zich meebrengt wegen hier vaak tegenop.

Het doel voor ogen houden

Wanneer gekozen wordt om op deze wijze te lenen, dan is het van belang om het doel voor ogen te houden. Het is natuurlijk vooral goed om de lening en het doel op elkaar af te stemmen. Zo moet je niet langer aan kosten en afbetalingen vastzitten, dan de investering waarde voor jou blijft houden. Dit zijn zaken die bijvoorbeeld verband houden met de ideale looptijd. Door hier goede aandacht aan te besteden is gemakkelijk te bepalen of het verhogen van de hypotheek de juiste optie is om voor te gaan als je gaat lenen.

Let op de randvoorwaarden

Het is tot slot wel ook belangrijk om de randvoorwaarden van dit soort leningen onder de loep te nemen. Welke eenmalige kosten komen er bijvoorbeeld bij kijken om een bepaalde lening af te sluiten. Is de hypotheek dan nog altijd de voordelige optie? Wanneer dit nog altijd het geval is, dan is natuurlijk duidelijk dat dit de juiste keuze is om voor te gaan. Alleen al door slim de verschillende elementen van de kostprijs tegen elkaar af te wegen, is het mogelijk om een voordelige, maar volledige keuze te maken. Dat is uiteindelijk ook het belangrijkste doel.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.