Op zoek naar een nieuwe eettafel? Hier 5 hippe tips

jaapnl-blog_eettafel

Om jouw eethoek net wat leuker te maken kan je op zoek gaan naar een degelijke mooie tafel die de aandacht zal trekken. De juiste eettafel vinden is belangrijker dan je zou denken: nergens wordt zoveel tijd aan doorgebracht als aan de eettafel. Er wordt aan gegeten, geborreld, gewerkt, geknutseld, huiswerk gemaakt, spelletjes gespeeld… Je wilt dus wel de juiste keuze maken. Wij geven je een paar leuke ideeën.

Tafels met een beton look

Een tafel met een betonnen uitstraling is helemaal in op dit moment. Het tafelblad is natuurlijk niet gemaakt van echt beton, maar heeft een dikke coating zodat je het idee hebt dat het beton is. Hiermee heb je een unieke en bijzondere tafel voor in de woonkamer. Qua poten kun je variëren van houten poten, een stalen onderstel, kruispoten, ga zo maar door. Genoeg keuze en voor ieder wat wils!

Industriële eyecatchers

Industrieel is een stijl die erg populair is: in plaats van meubels die strak en modern ogen, vind je in deze stijl ontwerpen die er vooral robuust en verweerd uit zien. Daarbij vind je eettafels die met name uit hout en grove metalen elementen bestaan. Erg stoer en prachtig tegelijkertijd. Tweedehands industriële tafels zijn daarbij ook een erg goede keuze vanwege de doorleefde uitstraling. Je hoeft niet bang te zijn voor een kras of een pit in de tafel, want dat hoort er dan bij. Erg fijn als je nog kleine kinderen in huis hebt.

Een landelijke uitstraling

Hou je van een tafel die vooral warmte uitstraalt? Dan kies je natuurlijk voor een houten tafel. Deze passen perfect in een landelijk interieur. De ontwerpen zijn tegenwoordig steeds creatiever en geven meer het idee dat je de natuur in huis haalt. Zo heb je boomstamtafels die uit een gehele stam zijn vervaardigd. Hierdoor heb je een originele en oersterke tafel. Kijk ook eens naar een stoere boomstamtafel van Robuustetafels.nl.

Modern en stoer

Tegenwoordig zijn er veel designs waar je uit kunt kiezen. Je kunt in een modern interieur bijvoorbeeld leuke tafels vinden met een strakke afwerking en houten details. Of juist eettafels met houten bladen en grote metalen poten. Of gewoon een moderne glazen tafel als je het liefst een luxueuze uitstraling wil hebben.

Originele uitschuifbare tafels

Naast de keuze voor een design kan je ook kijken naar een functionele tafel. Een uitschuifbare eettafel is namelijk uiterst handig voor een kleinere ruimte. Wanneer je gasten te eten krijgt, schuif je je tafel zo uit en kun je gezellig met zijn allen aan tafel zitten. En is het rustig, dan schuif je hem met gemak weer in elkaar waardoor je genoeg ruimte overhoudt.

Meer interieurtips? Bekijk hier al onze blogs over interieur.

1 reactie

  • bouwmanager says:

    Goede artikel. Ik vind het leuk als mensen bij me over de vloer komen. Dan kan ik pronken met de inrichting van mijn huis.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.