Nieuwe vloer in je woning: al aan een gietvloer gedacht?

gietvloer

Heb je een nieuwe vloer nodig? Wat je tegenwoordig steeds vaker terug ziet komen is de gietvloer. Het geeft je woning een strakke, moderne look. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen en waar je op moet letten bij het kiezen van een gietvloer.

Ben jij van plan om een nieuwe gietvloer te gaan kopen? Goede keuze! Een gietvloer heeft een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld tegels of tapijt. Zo zijn gietvloeren waterdicht en hebben een glad oppervlakte. Hierdoor zijn deze vloeren goed en eenvoudig te reinigen en blijven ze langer mooi.

Een gietvloer op hout

Een ander voordeel is dat deze vloeren over bestaande vloeren heen gelegd kunnen worden. Dus heb je een houten vloer in huis? Dan hoef je deze er niet eerst uit te halen. Dat bespaart je natuurlijk een hoop tijd, energie en geld. Ook het afvoeren van de houtresten en ophalen van een nieuwe vloer is niet meer nodig!

Veel verschillende kleuren en patronen

Een gietvloer is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ook als het gaat om patronen – denk bijvoorbeeld aan lijnmotieven, visgraat, houtlook of betonlook – zijn er veel opties. Verdiep je voordat je een keuze maakt goed in alle mogelijkheden, want er kan meer dan je denkt.

Een ander voordeel is dat een gietvloer goed isoleert: ze houden niet alleen extra warmte vast, maar ook geluid wordt goed gedempt. Je directe buren zullen dus blij met je zijn!

Let op de prijs

Gietvloeren worden veelvuldig aangeboden. Het vergelijken van prijzen is belangrijk, want daar kan namelijk nogal eens verschil in zitten. En als er iets is dat je niet wilt bij het aankopen van een nieuwe vloer, is het dat je er later achterkomt dat je te veel hebt betaald.

Veel plezier met je keuze voor een nieuwe vloer! Meer interieurtips? Die vind je hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.