Nieuwe vloer? Misschien is de gietvloer iets voor jou

gietvloer

Ga je binnenkort op zoek naar een nieuwe vloer en overweeg je een gietvloer? In dit artikel zetten we de 4 voordelen voor jou op een rijtje en bespreken we andere mogelijkheden die op de gietvloer lijken, zoals een vloercoating. Lees verder en kom erachter of dit type misschien wel heel goed in jouw woning past.

Onderhoudsvriendelijk

Kies je voor een gietvloer, dan kies je voor een onderhoudsvriendelijke vloer. Vanwege het feit dat er geen naden en voegen in de vloer zitten, houd je het gemakkelijk schoon met een stofzuiger en een dweil. Omdat vuil hier geen kans krijgt om zich op te hopen en dus makkelijk en snel schoon te houden is, is dit type ideaal als je een gezin met kleine kinderen of huisdieren hebt.

Een vloer die overal past

Er is voor elk huis een passende gietvloer, ongeacht welke stijl je wenst. Populair is de betonlook, terwijl je de grindvloer ook steeds vaker terugziet. En zo kun je voor nog veel meer andere mogelijkheden kiezen. Wat dat betreft is de gietvloer nog steeds volop in ontwikkeling. Bovendien is dit type zeer eigentijdse en strak. Het is dus ook meteen de blikvanger in je woning. De moderne gietvloer is bovendien in heel erg veel kleuren beschikbaar.

Hygiënisch

Mocht jij last hebben van een allergie, is de gietvloer een uitkomst. Het is namelijk hypoallergeen en stoot bijvoorbeeld stof en pollen af. Omdat de gietvloer zeer hygiënisch is kiezen bedrijven waar hygiëne essentieel is ook steeds vaker voor een dergelijke toepassing. Denk maar eens aan de voedingsmiddelenbranche.

Een vloer in allerlei variaties

Past de gietvloer niet helemaal in je budget? Of wil je je huidige vloer een nieuwe look geven met een stukje bescherming? Ga dan voor de vloercoating. De vloercoating is vloeistofdicht en blijft lang representatief omdat dit type ook gemakkelijk schoon te houden is. De vloer is ontzettend dun, ergens tussen de 0,2 en 0,5 millimeter. De vloercoating kun je om die reden ook over je bestaande vloer laten leggen. Nog een andere type die in het verlengde van de gietvloer en vloercoating genoemd wordt, is beton cire. Met beton cire koop je altijd iets unieks en eveneens een vloer die kras- en slijtvast is. Geen enkele vloer van beton cire is gelijk en het heeft dus altijd een uniek karakter. Beton cire is puur en geeft elke ruimte een warmere uitstraling. Je kunt het behalve op de vloer, ook op de wand aanbrengen..

Kortom om, redenen genoeg om je huis een totaal nieuwe uitstraling te geven met alleen een nieuwe vloer. Ga je gelijk voor een gietvloer in de populaire betonlook? Of wil je eerst ontdekken wat een vloercoating met je huidige vloer in de woonkamer kan doen? En dan nog eens nadenken over de kleur, er zijn tal van mogelijkheden!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.