Nieuwe woning? Zo kies je je eigen persoonlijke woonstijl

woonstijl

Wat heerlijk om een nieuwe woning te hebben. Een geweldig moment! Zoals je met heel veel zorg je woning hebt uitgezocht, kun je nu ook mooie meubels uitkiezen die passen bij jouw eigen persoonlijke woonstijl. Maar er zijn zoveel trends; waar ga je beginnen? Wij helpen je op weg.

Kies je look en trend

Ieder huis en indeling van de woning is anders, dus om te bepalen welke look bij jouw woning past moet je jezelf de volgende vragen stellen: hoeveel ruimte heb je beschikbaar? Heb je een grote keuken of woonkamer? En hoe wil je het gaan indelen? Daarnaast geeft je persoonlijke voorkeur natuurlijk de doorslag voor welke look en trend je uiteindelijk kiest. Hier kun je de meubels op aanpassen en uitzoeken.

Ga je voor ‘back to nature’ of liever voor ‘wabi sabi’, waarbij je kiest voor een chiquere uitstraling met luxe meubels? Wat je tegenwoordig ook vaak ziet is de ‘dark romantic look’ of de ‘touch of velvet’. Misschien zeggen deze termen je niets of word je er juist meteen heel enthousiast van en zie je het al helemaal voor je.

Afstemming en combinaties

Met de keuze of combinatie van een bepaalde trend is het makkelijker om de juiste meubels op elkaar af te gaan stemmen. Je bepaalt natuurlijk zelf in hoeverre je de trend in je gehele woning wil doorzetten of juist alleen een paar accessoires wilt kiezen in een bepaalde stijl. Het geeft rust en creëert warmte en gezelligheid als de kleuren, materialen, woonstijl en meubels goed op elkaar afgestemd zijn. Zo wordt jouw huis een fijne plek om thuis te komen.

Vergeet de verlichting niet

Verlichting heeft een grote invloed op de sfeer in de woning. Kies bijvoorbeeld een mooie hanglamp, enkele tafellampen of laat spotjes installeren om eenheid en rust te creëeren. Zo komen de kleuren van je interieur nog beter tot zijn recht. Vind je het lastig om de juiste kleuren bij elkaar te kiezen? Je kunt altijd kleur- en stylingadvies vragen in de woonwinkel. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt!

Meer tips om je interieur aan te passen? Bekijk hier meer interieurartikelen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.