Open Huizen Dag: Mark Teeuwissen geeft tips!

JAAP-makelaar geeft tips

Zaterdag 1 april vindt de Open Huizen Dag plaats, de uitgelezen kans om je woning in de spotlights te zetten voor potentiële kopers. Tijdens de Open Huizen Dag kun je meerdere bezoekers op één dag ontvangen. Wat kun jij zelf doen om ervoor te zorgen dat jouw Open Huis een verkoopsucces wordt? Schrijver van het boek ‘Je huis verkoop je zó!’, Mark Teeuwissen geeft tips!

Tip 1: Het ideale tijdstip

Tijdens de Open Huizen Dag wordt een tijdstip aangehouden waarop bezoekers woningen kunnen bekijken, namelijk tussen 11:00 en 15:00 uur. Wil je jouw woning laten opvallen? Houd dan een ander tijdstip aan. Kies er bijvoorbeeld voor om Open Huis te houden tussen 14:00 en 17:00 uur. Potentiële huizenzoekers hebben vaak een bepaalde route uitgestippeld van welke huizen zij gaan bezoeken. Bied je bezoekers de mogelijkheid om jouw huis tot en met 17:00 uur te bekijken, dan zullen zij jouw woning als laatst in de planning zetten. Wanneer zij eenmaal zijn aangekomen bij jouw woning, ontstaat er een rust, omdat de rest van de bezoeken er al op zit. Zo kan jouw huis zonder haast bekeken worden. Daarnaast blijft het huis dat als laatste wordt bezocht het beste in het geheugen zitten.

Tip 2: Promotie

Naast het ideale tijdstip is het belangrijk om jouw deelname aan de Open Huizen Dag te promoten. Je kunt een bord in je tuin plaatsen, maar daarmee is het nog niet duidelijk waar de bezoekers heen moeten. Door bewegwijzering te gebruiken op de hoek van de straat is het duidelijk en gemakkelijk voor de bezoekers om je huis te vinden. Ook geeft het de bezoekers een extra gevoel dat ze welkom zijn als er een aangenaam welkomstbord voor de deur staat. Niet alleen de locatie moet duidelijk zijn; maak daarom in de buurt kenbaar dat je deelneemt aan de Open Huizen Dag, bijvoorbeeld met behulp van flyers.

Tip 3: Social media

Social media is het ideale hulpmiddel om je woning onder de aandacht te brengen! Zo kun je op Facebook een evenement aanmaken om een grotere groep te bereiken. Ook je vrienden kunnen het evenement delen en liken. Zo zorg je dat er aanloop wordt gecreëerd naar de Open Huizen Dag toe.

Tip 4: Concurrentie bezoeken

Bekijk hoe vergelijkbare huizen in de buurt, oftewel je concurrenten, hun woning online presenteren. Zo kun je de verhouding van je eigen huis en het concurrerende huis goed bekijken. Wat is de vraagprijs van de concurrerende woning? Hebben zij nog positieve punten in hun verkooptekst benoemd waar jijzelf nog niet aan had gedacht? Haal er inspiratie uit en vertel deze positieve aspecten van je buurt of huis uiteraard ook aan bezoekers.

Tip 5: Licht, lucht en ruimte

Zorg ervoor dat alle ruimtes in de woning goed te bekijken zijn. Zorg dat de gordijnen volledig open zijn, houd deuren open voor frisse lucht en doe lampen aan in kleinere ruimtes, zoals het toilet, de berging of een schuur.

Tip 6: Toegankelijkheid verbeteren

Zorg ervoor dat er parkeerplaatsen vrij zijn voor bezoekers. Het liefst wil je dat zij zo dicht mogelijk bij het huis kunnen parkeren. Verplaats desnoods je eigen auto. Wanneer bezoekers een stukje moeten lopen om het huis te bereiken, zou de indruk gewekt kunnen worden dat er parkeerproblemen zijn.

Tip 7: Gastenboek

Plaats een gastenboek om zo informatie te noteren van de bezoekers die langs zijn geweest. Houd er rekening mee dat sommige bezoekers niet graag gegevens achterlaten, omdat zij niet lastig gevallen willen worden. Een goede techniek om achter de informatie te komen, is om aan te geven dat je nog informatie wil nasturen, zoals een brochure of tekeningen van de woning. Hiermee krijgen bezoekers het idee dat het iets oplevert en zijn zij eerder bereid gegevens achter te laten.

Over Mark Teeuwissen

Mark Teeuwissen is gecertificeerd register-makelaar en schrijver van het boek ‘Je huis verkoop je zó!’. Met dit boek helpt hij mensen op weg die zelf hun huis verkopen. Hij adviseert hen onder andere in onderwerpen als prijsbepaling, de onderhandelingen en de financiële afronding. Zijn tips voor de Open Huizen Dag zijn niet alleen handig wanneer je zelf je huis verkoopt. Ook als je een makelaar in arm hebt genomen, organiseer je een Open Huis vaak zelf. Benieuwd naar hoe zelf je huis verkopen precies in zijn werk gaat? Bekijk dan onderstaande video of lees hier meer informatie.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.