Overstappen van internetprovider bij een verhuizing

internetprovider

Een verhuizing is een uitstekend moment om te gaan kijken of je bij een andere internetprovider niet goedkoper uit bent. Veel mensen blijven jarenlang bij hun provider zitten zonder te weten dat ze bij een andere provider goedkoper uit zijn. Verhuizen kost al veel geld, dus waarom zou je te veel betalen voor je internetabonnement?

Voordelen van het switchen van providers

Eén van de voordelen van het switchen van internet providers is dat je vaak extra’s krijgt die je niet zou krijgen wanneer je vaste klant zou blijven. Internet providers geven vaak de eerste maanden korting op je abonnement waardoor je goedkoper uit bent. Het is dus verstandig om regelmatig van provider te wisselen zodat je gebruik kan maken van deze kortingen.

Tegenwoordig is internet vergelijken makkelijk en snel te doen. Online kan je via verschillende vergelijkingswebsites een overzicht krijgen van alle abonnementen en aanbiedingen die beschikbaar zijn bij je nieuwe woning.

Overstappen na een verhuizing

Als je gaat verhuizen kun je in de meeste gevallen je internetabonnement meeverhuizen. Er zijn hier wel uitzonderingen op. Als je bijvoorbeeld een glasvezelabonnement hebt en verhuist naar een woning waar glasvezel nog niet beschikbaar is, dan kun je je huidige abonnement niet meenemen.

Meestal heeft een internetprovider een overstapservice waarbij je zelf niks meer hoeft te regelen. Check alleen wel wanneer je contract verloopt, zodat je niet dubbel betaalt voor je internet. Sommige providers geven je ook een extra zenderpakket wanneer je een internet- en tv-pakket neemt. De extra’s kunnen bijvoorbeeld een extra zenderpakket zijn.

Kijk wel altijd eerst welke abonnementen er beschikbaar zijn op je nieuwe adres. Vergelijkingswebsites en providers hebben vaak een postcodecheck waarbij je kan zien welke abonnementen er beschikbaar zijn op je adres.

Internetabonnementen vergelijken

Nadat je hebt gecheckt welke internetabonnementen er beschikbaar zijn op je nieuwe adres is het tijd om een besluit te maken. Kijk naast de prijs ook naar de snelheid van het internetabonnement en het type verbinding. Er zijn in Nederland 3 verschillende type internetverbindingen: (A)DSL, Kabel en Glasvezel.

(A)DSL is op de meeste plekken in Nederland beschikbaar, maar heeft vaak de laagste snelheid en stabiliteit. Kabelinternet is meer stabiel dan (A)DSL, maar je moet wel tv verplicht erbij nemen. Glasvezel geeft het snelste en meest stabiele internet, maar is niet overal in Nederland beschikbaar.

Weeg dus de voor- en nadelen van de verschillende type internetverbindingen tegenover elkaar, zodat je het meest passende internetabonnement voor jou kan vinden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.