Veel Nederlanders oververzekerd voor overlijdensrisicoverzekering

overlijdensrisicoverzekering

99% van de Nederlanders die aflost op de hypotheek, is oververzekerd voor de overlijdensrisicoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer.net.

Extra aflossen

Uitvaartverzekeringwijzer.net deed het onderzoek onder 516 huishoudens met een hypotheek. Steeds meer Nederlanders lossen extra af op hun hypotheek. Maar bijna niemand van de ondervraagden had ook hun overlijdensrisicoverzekering aangepast aan het lagere hypotheekbedrag.

Lagere verzekeringspremie

Het onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer.net stipt aan dat Nederlanders maandelijks onnodig veel premie betalen en hierdoor duizenden euro’s laten liggen. In het rekenvoorbeeld zie je wat een extra aflossing van €20.000,- op je hypotheek je oplevert aan minder maandelijkse premie. Door extra aflossen gaat dus niet alleen je maandelijkse hypotheekbedrag omlaag, ook je verzekeringspremie kan naar beneden. Een sneeuwbaleffect.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je een bedrag op het leven van je partner. Overlijd je partner binnen de looptijd van de verzekering, dan ontvang jij het verzekerde bedrag. Hierdoor kun jij de maandelijkse kosten opvangen. Denk aan de hypotheek en de studie van de kinderen. Hierin verschilt een overlijdensrisicoverzekering van een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering sluit je af om je nabestaanden niet achter te laten met de kosten voor jouw uitvaart of crematie.

Hoogte verzekerd bedrag

Het verzekerd bedrag staat bij een overlijdensrisicoverzekering vaak in verhouding tot de hypotheek. Dus bij een hypotheek van €250.000,-, sluit je voor dat bedrag ook deze verzekering af. Je kan natuurlijk ook voor een lager bedrag kiezen. Stel, je hypotheek is €250.000,- en je kiest voor een verzekerd bedrag van €175.000,-. Als je partner binnen de looptijd van de verzekering overlijdt, blijft er €75.000,- aan hypotheek over. Met jouw inkomsten kun je die lasten zelf dragen. En je betaalt nu minder premie.

Conclusie

Wil je besparen op je maandelijkse lasten en heb je afgelost op je hypotheek? Pas het verzekerd bedrag van je overlijdensrisicoverzekering hierop aan. Het kan je duizenden euro’s opleveren. Bekijk hier meer informatie over overlijdensrisicoverzekeringen.

Door Mieke Fransen – Verhoef op 19 november 2018

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.