Raamdecoratie nodig? Kijk ook eens naar houten jaloezieën

raamdecoratie

Ben je op zoek naar raamdecoratie? Houten jaloezieën zijn een prachtige toevoeging voor het interieur en past bij veel verschillende stijlen. Horizontale houten jaloezieën zijn daardoor erg veelzijdig en hout voegt een warme uitstraling toe aan het interieur.

Veel mogelijkheden in hout

De meest gebruikte houtsoort voor jaloezieën is lindehout. Dit is een snelgroeiende boomsoort met een regelmatige houtnerfstructuur. De lamellen zijn gebeitst waarbij de houtnerf in de meeste gevallen zichtbaar blijft, maar voor de kwaliteit is het essentieel dat het hout een goede droogtijd heeft gehad. Verder zijn er diverse houtsoorten mogelijk: Phoenixhout, bamboehout, eikenhout, essenhout of wengéhout. Het voordeel van bamboehout is dat het licht en dun is en gemakkelijk mooi egaal af te werken is. Hout kan natuurlijk ook geverfd worden waarbij vooral witte of lichte tinten en zwart gebruikt wordt.

Raamdecoratie met isolatie

Naast een warme uitstraling hebben houten jaloezieën nog meer voordelen te bieden. Houten lamellen zijn uitstekend geschikt voor het weren en reguleren van licht. Door de lamellen te wijzigen kun je zelf de lichtinval in de woonkamer bepalen. Doordat het licht op de horizontale houten lamellen valt, krijg je een zeer prettig diffuus licht. Een houten jaloezie heeft verder een uitstekende isolerende functie, want in de gesloten functie wordt warmte buiten of binnen gehouden. In de zomer blijft het koeler en in de winter voorkomen de lamellen dat warmte via de ramen verdwijnt. Houten jaloezieën zorgen ervoor dat de temperatuur in huis stabiel blijft.

Bediening

Jaloezieën zijn er in verschillende breedten van 25 tot 70 mm. Hetzelfde geldt voor een ladderkoord of ladderband. Voor een rustige uitstraling of bij kleine ramen is een jaloezie met ladderkoord het beste. Grote brede ramen komen met ladderband beter uit. De meest verkochte lamelbreedte is 50 of 70 millimeter. Voor de kinderkamers kunnen voor de veiligheid de bedieningskoorden ingekort worden zodat kleine kinderen niet bij de koorden kunnen komen.

Door houten jaloezieën kopen ben je verzekerd van jarenlang wooncomfort. Daarbij kunnen houten jaloezieën eenzelfde uitstraling geven als shutters alleen voor een gunstiger prijs. Het grote verschil tussen shutters en jaloezieën is dat je shutterpanelen naar de zijkant openklapt zoals bij luiken, en jaloezieën optrekt net als een rol- of vouwgordijnen. Bij deuren die naar binnen open gaan, is een shutter vaak handiger dan een jaloezie. Een ander verschil is de bevestiging van de lamellen. De shutterlamellen zitten in een frame en bij jaloezieën hangen de lamellen aan koorden. Dit geeft een andere uitstraling aan het product.

Meer interieurinspiratie? Klik hier voor alle interieurartikelen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.