Ruimte tekort? Dat los je op met een tuinhuis

tuinhuis

Je ideale huis heeft een wensenlijstje waaraan het moet voldoen. De ideale wijk, nieuw of oud, de ligging ten opzichte van de zon en het aantal kamers. En dan, niet te vergeten, alles natuurlijk wel binnen jouw budget. Dat valt soms niet mee. Als je het aantal kamers met één kamer terug kunt brengen, geeft dat je direct veel meer mogelijkheden. De kamer die je ‘tekort’ komt, los je op door het plaatsen van een tuinhuis.

Tuinhuisjes worden nog altijd ver ondergewaardeerd. Werden ze vroeger alleen gebruikt als veredelde opslag/schuur, is er echt zoveel meer mogelijk. Met een tuinhuis creëer je trouwens niet alleen meer ruimte, maar zorg je er ook voor dat je woning direct meer waard is. En dat is natuurlijk goed nieuws. Want zo is dat ene huis op jouw favoriete locatie gewoon weer een optie.

Tuinhuizen groeien met je mee

Een tuinhuis plaatsen is zo gebeurd. En ze zijn er in diverse vormen. Ga je voor een chalet of een heuse blokhut? Met of zonder veranda? De vorm en grootte bepaal je zelf. En als je weet wat je er allemaal van kunt maken, zie je direct dat je tuinhuis ook met je mee kan groeien in de verschillende levensfases waarin jij je bevindt. Plaats je nu het tuinhuis als tuinkantoor, dan maak je er over een jaar net zo makkelijk iets anders van. En heb je echt geen bestemming meer? Dan kun je er als B&B ook nog een centje mee bijverdienen. Om je een idee te geven, hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet.

Kantoorruimte

Een tuinhuis is het ideale tuinkantoor. Niet alleen is het zowel in de zomer als de winter een heerlijke werkplek, je kunt daardoor je privé en werk ook nog eens makkelijker gescheiden houden. Zeker nu is dat ideaal. Want in de ochtend ga je ‘naar kantoor’ en in de avond is het veel makkelijker om echt de deur achter je dicht te doen. Daarnaast heb je geen last van spelende kinderen in huis of een partner die ook thuis is. En dat geeft niet alleen minder stress maar ook meer rust in je hoofd.

Hobby time

Een hobby die veel ruimte inneemt of geluid maakt? Dan is een tuinhuis de ideale oplossing. Het maakt niet uit of je houdt van sporten, muziek maken, schrijven, schilderen, knutselen of houtbewerken. Met een tuinhuis creëer je in een handomdraai je eigen studio, atelier of werkplaats. En elke keer opruimen, dat mag maar hoeft niet. Hoe ideaal is dat? Ben je gek van drummen, gitaarspelen of trompetteren? Dan maak je met een geïsoleerde blokhut ook weer vrienden met de buren.

Voor de kids

Een andere hele fijne optie is je tuinhuis als speelplek voor de kinderen. Zo hoef je ze niet meer per se naar buiten te sturen als je even rust wil. En je kinderen… die zijn je dankbaar. Want hoe gaaf is het om een eigen ruimte te hebben? Het is een plek waar je niet direct alles weer moet opruimen na het spelen. Waar je het legodorp gewoon kunt laten staan tot morgen en overmorgen. Waar je kunt spelen, knutselen en herrie mag maken zonder dat je ouders lopen te zeuren dat je (altijd) stil moet zijn, omdat zij thuis werken of rust willen. Zij blij, jij blij. En de slaapkamer, die blijft gewoon de slaapkamer waar ze rustig zonder alle rommel ’s avonds tot rust komen.

Een heuse “Man cave”

Indruk maken op je vrienden of je relatie gewoon goed houden? Wat je reden ook is, van een echte man cave word je gewoon blij. Hoe lekker is het om hier jouw mannenavonden door te brengen, alleen of met je vrienden? Met een tv, een lekkere bank en een koelkast, wordt dit jouw “sport-kijken-avond” domein. Hou je meer van pokeravondjes? Dan komt er in jouw cave een tafel en fijne stoelen. Toch nog wat werk afmaken? Ook dat kan hier, en ongestoord!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.