Shoppen bij een kringloopwinkel? 7 tips die je hierbij helpen

kringloopwinkel

In dit blog hebben we je meegenomen in de leukste kringloopwinkels van Nederland. Het is namelijk al een tijd een trend om een deel van je interieur bij een kringloopwinkel vandaan te halen. Behalve dat het goedkoper is, breng je hier ook sfeer en historie mee in huis. Shoppen bij een kringloopwinkel is niet altijd even makkelijk. Daarom hebben we deze tips voor je uitgewerkt om je hierbij te helpen.

Tip 1: Maak een lijst

Of je je gaat oriënteren of je specifiek op zoek bent naar wat items, maak een lijst voor jezelf. Waar in huis wil je graag nog iets toevoegen, wat heb je nodig, wat wil je hebben. Met deze lijst kun je veel gerichter rondkijken, wat het ook weer makkelijker maakt om andere spullen te ontdekken. Je raakt niet overwhelmed en kan altijd terugpakken op je lijst.

Tip 2: Zoek van tevoren inspiratie

Niet alles matcht met elkaar en het laatste dat je wil is een rommelig huis. Zoek daarom van tevoren inspiratie op internet en ga in de kringloopwinkel op zoek naar vergelijkbare items.

Tip 3: Neem de tijd

Veel kringloopwinkels zijn overweldigend, groot, rommelig en hebben veel spullen. Heb je maar een half uur, ga dan vooral niet. Neem echt de tijd om rond te kijken en gevoel te krijgen bij alle spullen.

Tip 4: Verzamel alle spullen die je aanspreken

Zie je iets, pak het direct en stop het in je wagentje, mandje of je tas. Wanneer je klaar bent met rondstruinen ga je nog een keer door alle spullen heen. Zijn dit echt de dingen die je graag wil hebben en een mooie toevoeging zijn binnen je huidige interieur? Met deze tactiek hoef je niet weer te zoeken als je iets hebt gezien en je het niet direct hebt gepakt. En je geeft jezelf een extra kans om er echt goed over na te denken. Want ‘het is zo goedkoop’ is geen goede reden wanneer iets toch niet helemaal je smaak is.

Tip 5: Ga regelmatig naar de kringloopwinkel

Elke week komen er wel nieuwe spullen binnen. Dus vind je die ene keer niets? Schrijf dan deze winkel niet direct af en ga een paar weken later nog eens.

Tip 6: Vergeet de dorpen niet

In de steden is het bezoeken van een kringloop een ware trend, in de omliggende dorpen is dit vaak nog niet zo. En omdat juist hier vaak de mooiste spullen worden afgeleverd, vind je in deze kringloopwinkels vaker de pareltjes.

Tip 7: Dit geldt ook voor de omgeving van Het Gooi

Hoewel de kringloopwinkels hier vaker iets duurder zijn, worden hier kwalitatief goede spullen (en kleding) afgegeven. Vergeet dus niet om af en toe hier langs te gaan.

Hopelijk lukt het je om met deze tips de mooiste aankopen te doen voor je (nieuwe) huis! En heb je nog een tip die hier niet tussenstaat? We horen het graag in de comments.

Door Cindy Stechweij op 12 augustus 2018

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.