Snel internet in huis: een must voor de verhuizing

Snel internet in je nieuwe huis

Sta je op het punt om te verhuizen? Is het klussen en verbouwen allemaal gelukt? Grote kans dat je zeker wil zijn dat je snel internet in je nieuwe huis hebt voordat je verhuist. Vergeet niet om je hier op tijd even in te verdiepen. Want je bent niet binnen een dag aangesloten. Maar als je het op tijd regelt, dan weet je zeker dat je goed zit op de dag dat je voor het eerst in je nieuwe woning wil gaan slapen. 

Vergelijken

Waar te beginnen? Start met internet vergelijken. Met hulp van eenvoudige vergelijkers krijg je direct inzicht in welke providers er snel internet kunnen leveren in je nieuwe huis. Je ziet dan meteen wat voor soort verbinding je kunt kiezen: kabel, DSL of glasvezel. Is er glasvezel beschikbaar? Die kans is groot, want op steeds meer plekken in Nederland is er glasvezel aangelegd. Als het leverbaar is, dan doe je er verstandig aan om daar gebruik van te maken. Het is lang niet altijd duurder, maar het is wel een stuk sneller en stabieler. Traag internet willen we allemaal niet meer toch? Denk er uiteraard even goed over na wat je echt nodig hebt. Anders betaal je te veel per maand voor internetsnelheid die je niet nodig hebt. 

Internet meeverhuizen

Maar je hoeft niet per se een nieuw abonnement af te sluiten. Het is in de meeste gevallen mogelijk om je huidige abonnement, net als je spullen, mee te verhuizen naar je nieuwe woning. Check even de voorwaarden van je huidige provider en kijk of jouw provider daar ook beschikbaar is. Dat scheelt je wat tijd qua vergelijken. Aan de andere kant, heb je al een tijdje hetzelfde abonnement? Dan is dit een handig moment om te kijken of het beter, goedkoper of sneller kan, passend bij jouw huidige behoeftes. 

En ten slot:

Ook nog even wat praktische tips, want je moet natuurlijk ook nog steeds verhuizen. Zorg er voor dat je tijdens het verhuizen de router op een handige plek plaatst. De router ziet er dan misschien niet zo stijlvol uit, maar plaats hem toch maar niet in de meterkast. Maar kies in plaats daarvan voor een centrale plek. Als je de router aan de ene kant van het huis in een hoekje plaatst, dan verlies je onnodig de dekking. Ook de grond is niet de plek waar je de router plaatst. Een hogere plek zorgt ervoor dat er dekking wordt gegeven daar waar je waarschijnlijk gebruikt maakt van de Wi-Fi. Heb je gekozen voor een nieuw abonnement? Vraag dan vooral advies over de beste plek voor de router in je nieuwe huis.

Is je internet op orde in je nieuwe woning? Verhuizen maar! Alvast veel woonplezier in jouw nieuwe woning. 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.