Soepel verhuizen: de checklist

verhuizen

Verhuizen brengt heel wat regelwerk met zich mee. Naast het overbrengen van alle meubels en andere spullen moet je ook adreswijzigingen doorgeven, abonnementen omzetten, je huidige woning netjes achterlaten… In je nieuwe huis ligt misschien nog geen vloer en wellicht dat ook de raambekleding ontbreekt. Genoeg te doen dus! Met deze checklist verloopt jouw verhuizing soepel.

Moet je het oude huis al uit, maar is je nieuwe woning nog niet klaar? Een opslagruimte huren biedt dan uitkomst. Dat is handig als je tijdelijk ergens anders verblijft, waar je niet alle meubels mee naar toe kan nemen. Als de dag is aangebroken dat je naar je nieuwe huis toe kan, wil je graag niets aan het toeval overlaten. Dat hoeft ook niet, want als je soepel wilt verhuizen, maak je gewoon van onderstaande checklist gebruik. Zo weet je zeker dat je niets vergeet.

1. Maten opmeten in je nieuwe huis

Het is belangrijk om een goede voorbereiding te treffen, zodat de verhuizing vlekkeloos verloopt. Bij aankomst in je nieuwe woning wil je graag dat meteen alles klaar is. Daarom is het belangrijk om vooraf al een planning te maken voor een nieuwe vloer en raambekleding. Hiervoor is het nodig om de maten op te meten. Misschien wil je ook nieuwe meubels of nieuwe lampen. Bestel nieuwe meubels op tijd, want er is doorgaans sprake van een levertijd.

Heb je ook nog plannen om te verbouwen? Bijvoorbeeld als je een nieuwe keuken of badkamer wil laten plaatsen? Ook daar moet je ruim de tijd voor nemen en huur ook op tijd een stukadoor of schilder in als je niet zelf aan de slag gaat. Bepaal verder welke kleuren je in het interieur wil en stem deze op elkaar af.

2. Plan je verhuisdag en begin op tijd met inpakken

Plan de verhuisdag zodat je een datum hebt vaststaan om te verhuizen en vergeet niet een vrije dag te regelen. Het is aan te raden om op tijd te beginnen met spullen inpakken als je de verhuizing helemaal zelf doet. Schaf verhuisdozen aan en begin met de spullen die je niet direct nodig hebt. Bijvoorbeeld boeken en kleding die je in het seizoen dat je gaat verhuizen niet draagt.

Reserveer alvast een bus voor de verhuizing of vraag offertes aan bij verhuisbedrijven. Een verhuizing is ook een prima moment om overbodige goederen weg te doen. Of misschien zijn er spullen ter overname voor de volgende bewoner. Maak daar afspraken over. Voor de verhuizing heb je ook de gelegenheid om adreswijzigingen door te geven aan instanties. Laat de post tijdelijk doorsturen naar je nieuwe adres. Je maakt het nieuwe huis schoon voordat de verhuisdag gepland staat en je laat je oude woning natuurlijk netjes achter.

3. De verhuisdag en daarna

Als je de verhuizing zelf doet, is het handig om wat hulptroepen in te schakelen en het van tevoren zo goed mogelijk te organiseren. Heb je een verhuisbedrijf ingeschakeld dan staat deze op tijd voor de deur. Na de verhuizing laat je de gemeente weten dat je verhuisd bent en ingeschreven komt te staan op het nieuwe adres. Om de verhuizing helemaal soepel te laten verlopen, maak je voor jezelf een lijstje en streep je dingen af die je hebt geregeld. Dan komt het helemaal goed.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.