Succesvol een huis kopen: lees onze tips

huis kopen

Je plant een bezichtiging en je kijkt er enorm naar uit. Via de foto’s die je al hebt gezien weet jij gewoon dat dit je droomhuis is. Je kan het ook wel ‘love at first sight’ noemen. Soms heb je dat gevoel gewoon meteen. Het is wel belangrijk dat je ook in deze markt geen overhaaste beslissingen neemt. Wij geven tips over de criteria waar je in ieder geval op moet letten voordat je een huis koopt.

Je eerste indruk is niet altijd goed

Soms zitten er een paar kanttekeningen aan het huis, zoals de grootte van het huis of bijvoorbeeld geen tuin. Jij ziet het allemaal door een grote roze bril. Natuurlijk is het belangrijk om af te gaan op je eerste indruk, maar niet als je er later achter komt dat er toch verborgen gebreken zijn. Dit kan voor een hoop problemen zorgen.

Iemand die door een roze bril kijkt wil de mindere kanten niet zien. Je kan zeggen dat het een goede eigenschap is en dat is het zeker ook, maar niet altijd! Zeker niet als het gaat om het kopen van een huis. Het is daarom belangrijk om je altijd goed voor te bereiden wanneer je een huis gaat bezichtigen. Je kan namelijk voordat je gaat bezichtigen jezelf voorbereiden en dus eigenlijk beschermen.

Tips om een huis te bezichtigen

 • Ga voordat je een huis gaat bezichtigen alvast een rondje door de buurt lopen. Je krijgt dan een impressie en kan dus beter beoordelen of de buurt bij je past. Wanneer je kinderen hebt is dit ook erg belangrijk, want je wilt dat ze lekker buiten kunnen spelen;
 • Zorg dat je de bezichtiging overdag inplant. Je krijgt een veel betere indruk wanneer het licht beter is. Je ziet bijvoorbeeld ook of het huis veel daglicht krijgt. Veel mensen vinden dat erg belangrijk;
 • Maak van tevoren een vragenlijst. Wanneer je ermee wacht kan het gebeuren dat je vragen vergeet die cruciaal zijn voor je;
 • Ook al is het love at first sight, denk er goed over na en bekijk de foto’s thuis nog een keer. Een tweede bezichtiging is ook altijd een mogelijkheid.
 • Wanneer je al deze punten goed hebt bekeken en het komt helemaal overheen met je wensen kunnen we spreken van een perfect match en is jouw droomhuis bijna binnen handbereik!

  Wil je de kans vergroten dat de verkoper jou kiest? Lees dan ook nog even deze tips door.

  Zeker weten dat je jouw droomhuis kunt betalen? Bepaal van tevoren wat je maximaal kunt en wilt betalen voor een huis. Weet je niet goed hoeveel je kan betalen? Dan kun je hier gratis en vrijblijvend een hypotheekoriëntatiegesprek aanvragen.

  Geef een reactie

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.