Technische hulpmiddelen die je huis veiliger maken

technische hulpmiddelen

Er zijn tegenwoordig veel technische hulpmiddelen die jouw huis veiliger maken en je een veiliger gevoel geven, zoals een alarmsysteem, beveiligingscamera’s, slimme sloten, slimme lichten, veilige internetverbinding en een digitale rookmelder. Er zijn zoveel mogelijkheden, dus hoe weet je wat je moet kiezen? Wij lichten 5 hulpmiddelen uit.

1. Slim alarmsysteem voor thuis

Een alarmsysteem om fysieke inbraken te voorkomen is ideaal. Een alarm met rookmelder en WhatsApp alarmgroep in één is nog idealer. Er zijn alarmsystemen die je waarschuwen bij inbraak, beweging en brand. In huis gaat een harde sirene af, je ontvangt direct een tekstbericht op je telefoon en je wordt gebeld. Indien je niet binnen 1 minuut reageert, krijgt de alarmgroep een waarschuwing. Je kunt zelf bepalen wie je aan de groep toevoegt, zoals je partner, buren en vrienden. In geval van nood kunnen deze personen tot actie over gaan.

2. Een VPN-router voor al je wifi-apparaten

Internet is niet meer weg te denken in ons huishouden. Alle technische hulpmiddelen maken connectie met je wifi, waardoor hackers in je computer kunnen inbreken. Om je hiertegen te beschermen heb je een veilige internetverbinding nodig, een VPN-verbinding. VPN creëert een veilige tunnel tussen je apparaat en het internet, waardoor het online verkeer beschermd is tegen hackers, nieuwsgierigen en andere kwaadwilligen.

Je kunt natuurlijk op ieder apparaat afzonderlijk een VPN-app installeren, maar maak het jezelf makkelijker met een router-VPN. Met een VPN bescherm je alle apparaten die verbonden zijn aan je wifi-thuisnetwerk. Bijvoorbeeld de laptop van je vrouw, je eigen iMac, de tablets van de kinderen en de mobiele telefoons van het hele gezin. Ook spelcomputers, zoals een Xbox of Playstation, kun je aansluiten als deze een wifi-verbinding hebben. Op deze manier weet je zeker dat al je apparaten en je data goed beveiligd zijn tegen cybercriminelen!

3. Slimme deurbel met beeld en spraak

Wanneer de deurbel gaat, doe je normaal gesproken de deur open om te kijken wie er voor de deur staat. Uiterst onveilig, want als er nu een kwaadwillig persoon voor je deur staat? De enige veiligheid die er is tussen jou en de bezoeker, is jouw deur.

Een draadloze deurbel met beeld en spraak geeft je extra veiligheid. Via een beeldscherm zie je wie er aanbelt en via de intercom spreek je met de bezoeker. Met een slimme wifi-deurbel kun je via de app op je smartphone zien wie er voor de deur staat en met deze persoon communiceren. Zodra de deurbel gaat, activeert de app. Ook als je niet thuis bent, kun je de bezoeker aan de deur te woord staan.

4. Slim stopcontact houdt inbrekers weg

De kans op inbraak is kleiner als je huis er bewoont uit ziet, vooral ’s avonds. Zorg daarom dat je lampen automatisch aan gaan, zodra het buiten donker wordt. Met een slim stopcontact is dat makkelijk geregeld. De slimme stekker is gekoppeld aan een app op je smartphone, zodat je op ieder moment de lichten in je huis aan en uit kunt zetten.

De buitenverlichting kun je er ook mee bedienen. Indien er lichten in en rondom je woning branden, houd je inbrekers op afstand. Handig voordeel, het koffiezetapparaat kun je ook voorzien van een slimme stekker.

5. Elektronisch slot

Een goed slot op de deur mag niet ontbreken als het gaat om je veiligheid in je woning. We kennen allemaal de SKG-keurmerk sloten, verzonken sloten en cilindersloten. Heb je ook wel eens gedacht aan een elektronisch slot met wifi? Veilig en gebruiksvriendelijk, je opent de deur door middel van de bijbehorende app op je smartphone, met een tag of een cijfercode.
Je kan nooit meer je sleutel kwijtraken.

Met een cijfercode kun je iemand een tijdelijke toegang geven op je slimme slot. Verhuur je bijvoorbeeld je huis via Airbnb? Met een eigen code hebben de gasten tijdelijk toegang tot je huis. Na de verhuurperiode vervalt de code en is de toegang geweigerd.

De wereld van slimme technische hulpmiddelen voor in huis wordt alleen maar uitgebreider. Steeds meer apparaten krijgen een internetverbinding of verzamelen gegevens die naar je smartphone of een ander verbonden apparaat wordt verzonden. Dit biedt heel veel mogelijkheden, maar ook gevaren. Zorg daarom dat je altijd een veilige internetverbinding hebt middels een VPN-aansluiting.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.