Tegels doen iets met je interieur! Inspiratie, ideeën & tips

interieur

Tegelvloeren en tegeloppervlakten in huis kunnen in meerdere opzichten het verschil maken in het interieur. Visueel natuurlijk: zo bepalen ze in grote mate de uitstraling van een ruimte. Maar ook kunnen tegels lekker praktisch zijn, bijvoorbeeld omdat tegels (zowel wandtegels als vloertegels) eenvoudig schoon te houden zijn. Tenslotte kun je nog veel meer met tegels, zoals deze gebruiken om leuke wijsheden mee over te brengen. Hieronder vind je de nodige inspiratie en ideeën om op een slimme manier tegelwerk in te zetten in jouw interieur.

1. Extra sfeer en flair in de woonkamer

Door tegeltjes te gebruiken in de woonkamer, kun je die ruimte extra sfeervol maken en van de nodige flair voorzien. Met name keramische vloertegels of wandtegels zorgen ervoor dat de woonkamer direct uitstraling en karakter krijgt. Het mooie van tegelgebruik in huis is dat er een grote keuze is. Of je nu van natuursteen houdt, leisteen of van tegeltjes in uiteenlopende kleuren en patronen: in de praktijk is alles mogelijk en gaat niets te ver!

2. De slaapkamer wat opfleuren

Pak de saaiheid in de slaapkamer aan door de vloer en/of (een deel van) de wand te betegelen. Supermooi in de slaapkamer zijn bijvoorbeeld reliëf tegelpatronen als geometrische tegelmodellen. Verstandig is om wel te kiezen voor rustige, niet te felle tegelkleuren, want de slaapkamer is natuurlijk bij uitstek een plek waar je graag volledig wil ontspannen en tot rust wilt komen.

3. Een speels effect met tegels in de badkamer

Met fraaie ontworpen natuurstenen en/of keramische vloertegels kun je het image van jouw badkamer in één slag omtoveren. Met name grote tegelplaten afwisselen met kleinere tegeltjes levert een mooi en verrassend effect op. En natuurlijk is er wat kleuren betreft veel keuze. Zo kun je kiezen voor speelse rode of groene vloertegels, maar ook op save spelen door te gaan voor strakke grijs, wit of bruin tegelwerk op de vloer.

4. Tegelwanden en -vloeren in de keukenruimte

Een keuken kun je op meerdere manieren vernieuwen. Meestal gebeurt dit door een totaalrenovatie waarbij er een nieuw keukenblok geplaatst wordt. Heb je minder te besteden, dan kun je ook kiezen voor het aanpassen van het tegelwerk op wanden en/of vloeren. Voordelig is dat in de keuken, een ruimte die veel gebruikt wordt, het tegelwerk slijtvast en oersterk is en dus niet gauw lelijk wordt. Tevens zijn keukentegels lekker gemakkelijk schoon te houden en dus meer dan praktisch!

Meer interieurinspiratie opdoen? Lees alle artikelen hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.