In thuisisolatie? Deze klussen kun je eindelijk oppakken

thuisisolatie

Veel mensen zitten momenteel in thuisisolatie. De meesten kunnen gelukkig goed doorwerken thuis, maar voor sommige mensen zal er wat minder te doen zijn. Probeer het dus van de positieve kant te bekijken en ga aan de slag met klussen die je normaal gesproken uitstelt. Welke dat zijn zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Thuisisolatie? Dit kun je doen

Iedereen kent het wel: van die klusjes die je vaak voor je uitschuift, omdat je er geen tijd voor hebt of er gewoonweg geen zin in hebt. En dus is dit een goed moment om deze 7 klussen uit te voeren.

Foto’s uitzoeken en mooie albums maken

Je hebt waarschijnlijk heel veel leuke (vakantie)foto’s op je laptop staan, maar het is veel werk om dit uit te zoeken. Vaak kom je foto’s tegen die je jaren niet hebt gezien en voor je het weet zit je urenlang alles te bekijken. Wees dus streng voor jezelf en verlies jezelf niet in het sentiment. Straks, als je alles hebt geordend en in een album hebt geplaatst, heb je alle tijd om alles op je gemak te bekijken.

De grote lenteschoonmaak

Hoe lekker is het dat je nu genoeg tijd hebt om je hele huis goed onder handen te nemen? Geef jezelf een week de tijd waarin je elke dag één ruimte poetst. Maak dus een goed stappenplan: maandag poets je de slaapkamers, dinsdag de berging, woensdag de keuken, donderdag de berging… Zo is je huis binnen een week schoon, zonder dat je uren achter elkaar hebt lopen zwoegen. Werk van boven naar beneden, zo haal je het meeste vuil weg.

Je kledingkast uitruimen

Ook dit hoort een beetje bij de grote lenteschoonmaak. En het geldt niet alleen voor je kledingkast, maar eigenlijk voor al je kasten. Het is altijd een fijn gevoel dat al je laatjes en kasten weer geordend en schoon zijn. Lees hier meer over de Marie Kondo-methode om op te ruimen.

Achterstallig schilderwerk

Wilde je al een tijdje dat ene muurtje een frisse, nieuwe kleur geven? Dit is het moment. Of misschien moest je al een tijdje de raamkozijnen opnieuw schilderen, of de schutting in de tuin.

De tuin onderhouden

En over de tuin gesproken, die kan vast ook wel een opknapbeurt gebruiken. In de winter heb je er waarschijnlijk niet veel in gedaan. Maak de tegels schoon of maai het gras, haal dorre blaadjes weg, tover je tuinset weer tevoorschijn en het ziet er gelijk weer heel anders uit.

Huisstofmijt de deur uitwerken

Heb je een balkon of tuin? Hang je dekbed dan even buiten op, net als kleedjes op de bank. Daar zitten vaak veel bacteriën en huidschilfers in. Draai gelijk even je matras om en dweil onder het bed. Wanneer je je beddengoed wast, was dan op 60 graden.

Geen zin in bovenstaande klusjes en heb je Netflix uitgekeken? Haal dan eens de bordspellen uit de kast en organiseer een paar leuke spelavonden. Wie weet bevalt het zo goed dat je het er na thuisisolatie ook in houdt!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.