Tips om de warme zomer door te komen op 45m2

Het is officieel, de zomer is begonnen! Voor de één betekent dit heerlijke lange dagen en avonden in de tuin. Voor de ander nog wat zon pakken op het krappe balkon. En weer iemand anders moet eerst op de fiets stappen om überhaupt de benen te kunnen strekken. Vooral in steden kan de zomer, hoe heerlijk ook, soms een kwelling zijn. Helemaal wanneer je op de bovenste verdieping woont, geen airco hebt en de luchtcirculatie nog uit voor de oorlog stamt. Met deze tips kom jij ook de zomer door op 45m2.

Zet je ramen en voordeur wijd open en de ventilator op volle toeren

Je komt thuis uit werk en het was al een redelijk plakkerige dag op kantoor. Je wil nog heel graag even bijkomen voordat je naar dat etentje in het park gaat. Maar nog voordat je op de bank ploft, zweet je al alsof je de halve marathon hebt gerend. Je ramen staan open, maar je voelt geen wind. Om toch nog een tochtje te kunnen voelen: zet alle deuren wagenwijd open en je ventilator op volle toeren. Heb je nog geen ventilator, zorg dat je er heel snel eentje (of misschien wel twee) aanschaft.

Zet je wekker om 5 uur

Is het tijd om je huis op orde te brengen en wat schoon te maken? Dit kan lastig zijn met hoge temperaturen. Behalve dat je alles direct weer vies maakt, omdat alles klam en plakkerig is, is het door de hitte vaak ook gewoon niet te doen. Maar wil je wel echt schoonmaken of andere bergen verzetten binnenshuis? Zet je wekker om 5 uur en begin voordat de hitte de dag raakt. Heb je een drukke baan en klinkt zo vroeg opstaan onmogelijk? Dan is 5 uur het moment om even je deuren of ramen open te zetten. Zo komt er alvast wat frisse lucht naar binnen, zodat de warmte niet blijft hangen.

Doe een siësta

Ben je wel gaan schoonmaken om 5 uur ‘s morgens? Dan mag je best een lang dutje doen op het heetste moment van de dag. Kun je direct gebruik maken van je after-lunch dip én het geeft je de mogelijkheid om van de heerlijke (wat koelere) avond te genieten. Vroeg opstaan, tussendoor slapen en laat naar bed gaan: zo slecht klinken die warme zomerse dagen nog niet.

Drink veel, maar geen koffie en alcohol

What? Kan dat echt, zo tijdens de zomer? Het is lastig, want hoe heerlijk is dat koude biertje of glas wijn? Alcohol (en cafeïne) zorgen er alleen wel voor dat je nog meer vocht verliest. Tijdens de zomermaanden is het belangrijk om veel water te drinken. En als je dan thuis bent, waar het al zo warm, benauwd en plakkerig is, kun je beter zorgen dat je goed gehydrateerd blijft. Dit betekent dan weinig koffie en alcohol drinken.

Ga veel naar buiten

Helemaal niet erg in de zomermaanden! Hoewel het soms vervelend is dat je liever buiten bent dan thuis, is dit in de hitte toch vaak een betere oplossing. Verkoeling bij het zwembad, in het park of aan het strand is veel beter dan de verstikkende hitte van je huis.

Ga de zomermaanden je huis uit

En dan bedoelen we niet elke dag naar het park. Hoe leuk de zomer in de stad ook is, we begrijpen dat je af en toe helemaal gek wordt van de weinige vierkante meters en de zomerhitte. Een leuke en verrassende oplossing is je huis verlaten voor een paar weken. Vrienden met een groot huis buiten de stad? Oppassen op de hond van je tante op het platteland? Een heerlijke plek aan het water vinden op AirBnB? Allemaal mogelijkheden om een heerlijke warme zomer te hebben in plaats van een te hete zomer.

En wanneer je erachter komt dat het wonen buiten de stad stiekem toch wel heerlijk is, dan hebben we hier voor je op een rij gezet wat voor een huis je waar in Nederland kan kopen voor 3 ton. En dat is op veel plekken toch net wat meer dan de gemiddelde 46,3m2 die je voor dit bedrag in Amsterdam krijgt.

Door Cindy Stechweij op 11 juli 2018

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.