Tips voor een koel huis tijdens warme nachten

Ondanks het noodweer dat vandaag door het land trekt is het enorm warm. Voornamelijk ‘s nachts kan het in huis erg warm worden, wat je nachtrust behoorlijk kan beïnvloeden. Helaas heb je op dit moment niks meer aan tips over het goed isoleren van je huis, bomen voor de deur planten voor meer schaduw of een airconditioner kopen. Hoe zorg je dan toch voor een koel huis tijdens deze warme dagen?

Houd ramen en deuren overdag gesloten

Al lijkt het misschien verkoeling te geven, eigenlijk haal je alleen maar de warmte naar binnen als je je ramen en deuren openzet. Zodra de zon schijnt is het belangrijk om alles dicht te doen. Ook de gordijnen kun je sluiten. Om de koelte van de nacht in huis te houden, doe je dat wat je ’s winters doet om de warmte juist binnen te houden. Schakel overdag de mechanische ventilatie van je huis uit, als je die hebt. Als de zon dan weer achter de horizon is verdwenen, doe je juist zoveel en zo ver mogelijk open. Dat betekent alle ramen, deuren en gordijnen. Het beste is om te slapen met de gordijnen open.

Gebruik geen elektrische apparaten

En als je dat wel doet, zorg dan dat je ze pas ‘s avonds laat gebruikt, zoals de vaatwasser, wasmachine of een haardroger. Stel stofzuigen zo lang mogelijk uit. Overweeg ook energiezuinige lampen/apparatuur. Hoe minder energie een apparaat gebruikt, hoe minder warmte het afgeeft.

Kook buiten voor een koel huis

Het is nu met de regen dan misschien geen goed moment, maar als het van het weekend weer mooi weer wordt heb je een heel mooi excuus om te barbecueën! Je kunt ook koken op je campingkooktoestel of eet een keertje makkelijk, bijvoorbeeld een salade. Lekker fris!

Heb je een ventilator? Als je flessen met bevroren water vlak voor de ventilator zet, koelt de lucht sterk af en voelt het koeler aan in huis. Hopelijk helpen wij je met deze tips voor een koelere woning beter te slapen. Succes!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.