Toe aan iets nieuws? Misschien is een Oosters interieur iets voor jou

Oosters interieur

Heb je net een nieuw huis gekocht en wil je deze keer echt eens iets anders met je interieur? Iets dat niet iedereen heeft, maar waar wel iedereen van onder de indruk zal zijn? Misschien is een Oosters interieur dan iets voor jou.

Een stijl die gemakkelijk te combineren is

Kleur, warmte en gezelligheid: dat is wat de Oosterse sfeer met zich meebrengt. En die sfeer creëer je natuurlijk door de juiste Oosterse meubels met elkaar te combineren. Meubels uit Marokko, Egypte en India, maar ook uit Indonesië en eigenlijk uit ieder land dat meubels in deze stijl rijk is. Vrijwel altijd met de hand gemaakt, wat betekent dat je met unieke producten te maken hebt.

Door de speelse details en de eindeloze mogelijkheden valt er van alles met elkaar te combineren zonder dat het een kermis wordt. Integendeel: een Oosters interieur brengt juist rust na een lange werkdag. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk een Oosterse lamp ophangen in een kamer waar al een patchwork poef en een Indiase kast staan. Je kunt het zelfs nog aankleden met kleurrijke kussentjes. Het vult elkaar mooi aan en juist de combinatie van deze meubels samen creëert die échte Oosterse sfeer.

Bijzondere Oosterse lampen

Sommige mensen zullen het misschien wat spannend vinden om meteen hun hele interieur in één stijl aan te kleden en alle meubels daarop af te stemmen. In dat geval is het wellicht beter om te beginnen met één Oosters detail en het daar bij te houden, dat kan natuurlijk ook. Want ook één Oosterse blikvanger zorgt al voor sfeer. Neem nu de Oosterse, Marokkaanse lampen in een interieur: stijlvol, gezellig en verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren, vormen en formaten. Door de verschillende figuurtjes in de lampenkap verschijnt er een uniek effect op het plafond of op de muren dat werkelijk waar in ieder interieur de sfeer ophaalt, dus ook in een niet-Oosters interieur.

Oosters betekent niet áltijd kleurrijk

Zijn al die verschillende kleuren bij elkaar toch niks voor jou? Althans, niet voor je interieur? Wees niet getreurd, want ook voor degene die houdt een neutralere kleurencombinatie en nog wat extra rust, kan een Oosterse stijl perfect passen.

Wit, taupe en bruintinten zijn namelijk ook veelvoorkomend in een Oosters assortiment. Assortimenten met Oosterse meubels bestaan vaak voor een groot deel ook uit beige vloerkleden, houten kasten en witte accessoires. Voor welke kleurencombinatie je ook gaat, met veel of minder kleur, de gezellige sfeer die wordt gevormd door de Oosterse meubels zal er in alle gevallen zijn!

Op zoek naar meer interieurtips? Bekijk hier onze interieurartikelen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.