Trend: forest bathing

forest bathing

Dat de natuur een ontspannend effect heeft op je mind, weet je waarschijnlijk al lang. Bosbaden, ofwel: forest bathing, is als tegengeluid op de hectische maatschappij daarom behoorlijk populair. Alleen, een wandeling door het bos kost je al snel flink wat tijd. Dat doe je na een lange werkdag ‘s avonds niet zo snel, zeg maar. Oplossing: forest bathing at home. De natuur in huis halen dus. Mooi in huis, goed voor je ontspanning!

Voordelen forest bathing

Meer energie, een betere nachtrust, ontspanning: forest bathing heeft nogal wat voordelen. Op je vrije dag een lange en vooral langzame wandeling door de natuur maken is daarom helemaal geen slecht idee. Neem het woordje ‘langzaam’ daarbij serieus. Zet je al je zintuigen open en dompel jezelf onder.

Druk weekschema

Een vrije dag is, jammer genoeg, afwijkend in ons drukke weekschema. Werk, gezinsleven, sport en sociale verplichtingen domineren je agenda. Onvoldoende tijd voor je periodieke portie natuur? Voor forest bathing hoef je niet naar het bos. Draai het om. Je kunt het ook in je eigen tuin en zelfs je huis doen. Haal de natuur naar je toe.

Natuur in huis

Denk je aan de natuur, dan denk je aan groen. Daarom groene tips voor meer natuur in en om je huis:

Gras, planten, bomen en ook bloemen: vul je tuin of balkon met groen. Kies voor groen in verschillende structuren. De patronen van de natuur zijn voor je brein makkelijk te verwerken én dat werkt weer ontspannend. Een tak aan een boom, een blad aan een plant, een bloem aan een steel, dat. Vul je tuin of balkon, volg de lijnen en voel de ontspanning.

Haal de natuur in huis. Hoe? Denk aan hangplanten aan een houten wand, een kleed in natuurlijke texturen en tinten op de vloer, kussens met een natuurlijk dessin op je bank en geef je muur een groene kleur. Pantone heeft zelfs een kleurenpalet met de naam ‘Forest bathing’. Dit palet staat voor een anti-stress omgeving en straalt rust uit. In het palet vind je verschillende groentinten (van bosgroen tot lime), een diepe kleur paars en warm rood.

Goed humeur

Opladen doe je in de natuur. Je stopt met piekeren en wordt creatiever. Geef jezelf daarom regelmatig de ontspanning van een bosbad. Geen tijd om onder te dompelen in het bos? Haal de natuur in huis. Een combinatie van planten, natuurlijke materialen en stoffen zoals hout, wol en linnen werkt fantastisch als je je interieur een natuurlijk sfeer wilt geven. Heerlijk ontspannend, perfect voor een goed humeur en mooi in interieur!

Meer interieurtips? Bekijk ze hier!

Door Mieke Fransen – Verhoef op 24 september 2018

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.