Ultieme ontspanning voor thuis: creëer je eigen spa

spa

Tijd vrijmaken voor jezelf is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Iedereen is druk in de weer met werken en er is vaak weinig tijd over om écht even te ontspannen. Het is heerlijk om naar de spa te gaan, maar als deze niet bij je in de buurt is, lijkt de drempel vaak wat hoog. Heb je er al eens over nagedacht om thuis een eigen spa te creëeren? Stap bijvoorbeeld je badkamer of tuin in en kom helemaal tot rust in je eigen sauna.

De meerwaarde van een sauna

Met een sauna in huis kun je, wanneer je maar wil, ongestoord genieten van de nodige privacy en rust. Je hoeft dus geen rekening te houden met anderen, want je bepaalt zelf de tijdsduur en warmte van je sessie. Zo’n saunasessie heeft ook nog eens een positief effect op je lichaam. De bloedsomloop wordt namelijk verbeterd en hierdoor zullen klachten als spierpijn afnemen. Ook versterkt het je immuunsysteem, waardoor je een betere weerstand krijgt. Zeg maar dag tegen snotterig de winter door! In de sauna kom je helemaal tot rust doordat je je hele lichaam ontspant. Dit zorgt ervoor dat je minder stress ervaart en het verbetert je nachtrust.

Tover je badkamer om tot een spa

Je kunt je eigen badkamer helemaal inrichten alsof je in een spa bent. Kies bijvoorbeeld voor geurkaarsen met een heerlijke kruidige geur. Of schaf een fijne scrub aan waarmee je die winterse dode huidcellen verwijdert. En niet geheel onbelangrijk: een rustgevende muzieklijst die jou in dat uurtje ‘me-time’ volledig kan laten ontspannen. Want laten we eerlijk zijn: het onderscheid tussen werk en privé begint nu nog meer te verdwijnen. Dan is het toch ontzettend genieten als we een dag voor onszelf hebben?

Keuzes: wat past het beste bij mij?

Sauna’s zijn er in allerlei vormen en maten. Zo kun je bijvoorbeeld je sauna uitbreiden met een emmer, lepel en saunageur voor het opgieten van de saunakachel. Bepaal helemaal zelf de luchtvochtigheid en kies voor je favoriete geur die de gehele cabine vult. Er zijn verschillende types saunakachels: houtgestookte, elektrische en een combikachel. Een houtgestookte kachel zorgt ervoor dat je kunt genieten van het beeld en geluid van het knisperende vuur. Als je het prettiger vindt om zelf de temperatuur te regelen, dan past een elektrische kachel meer bij je. Kies je toch liever voor de combikachel? Die tovert je sauna om tot een stoomcabine. Genoeg keuzes dus. En voor ieder wat wils.

Meer artikelen bekijken? Klik hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.