Trend alert! De urban jungle in jouw huis toepassen

urban jungle

Waar we hier schreven over het belang van groen in je tuin, is er nu ook een enorme trend aan het ontstaan om groen te verwerken in je huis: de urban jungle. Haal het groen van buiten naar binnen met planten, bomen, cactussen, natuurlijke materialen en fijne printjes. We geven je graag inspiratie om de jungle ook in jouw huis te verwelkomen. En behalve dat het een fijne trend is om te zien en om in te wonen, is het ook nog eens een hele gezonde trend. Waarom? Dat lees je hieronder.

1. Welke planten kies jij voor jouw jungle?

Kamerplanten in potten (bijvoorbeeld de bananenplant of the elephant’s ear), hangende planten, kleine bomen, grotere bomen, cactussen: het mag allemaal weer. Kies voor veel verschillende soorten én maten en combineer ze met elkaar. Zet ze ook vooral niet alleen op de vensterbank, nee, kies juist voor minder voor de hand liggende plekken. Hang ze aan het plafond, zet ze op je aanrecht, op de grond, trek het door naar je slaapkamer en zelfs je badkamer kan absoluut een paar planten gebruiken.

2. De kleuren van de urban jungle

Behalve dat de groene kleur van de planten de boventoon voert, kun je dit heel goed combineren met andere natuurlijke kleuren en materialen. Probeer met riet te werken, met bamboe, met grint, met kurk en met glas. En combineer ook vooral de kleuren goud en koper hier doorheen aan de hand van metaal. Op deze manier krijg je een hele warme en volle uitstraling. En als je nog ruimte overhebt voor nog meer kleur, denk dan aan aardetinten en bijvoorbeeld mosgroen.

3. Kies naast de planten voor bijpassende accessoires

Behalve groen en planten in huis halen, gaat de urban jungle verder in de accessoires. Vazen in de vorm van een cactus, onderzetters van riet, een houten schommel, bamboe lampen en fotolijsten van kurk. Het mag vol, het mag veel en het mag bewust wat rommelig. Je gaat tenslotte voor het jungle gevoel.

4. En last but not least: maak het af met jungle print

Na de planten en de accessoires houdt de jungle nog niet op. Nee, je kan gewoon doorgaan in je print. Van een behang met bomen naar een bank met cactus print naar schilderijen met bamboe erop getekend.

Het gezonde effect van de urban jungle
Behalve dat het een prachtige trend is waar jong en oud heel gelukkig van wordt, is deze trend ook nog eens gezond. De zuurstof vanuit alle planten is 1 aspect en het 2e aspect is de verzorging van de planten. Het vergt tijd, geduld en kennis om je planten te onderhouden. En bezig zijn met je handen en hoofd op deze manier, werkt bewezen ontspannend en stressverlagend. Word jij ook de nieuwe Tarzan of Jane in je eigen huis?

Door Cindy Stechweij op 13 juni 2018

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.