Vakantiewoning kopen in Zeeland? 4x tips en ideeën

vakantiewoning

Lekker uitwaaien op prachtige lange stranden, lekker bakken in de zon en genieten van de Zeeuwse specialiteiten. Wil je dat vakantiegevoel niet alleen in de zomer ervaren en overweeg je om een vakantiewoning in Zeeland te kopen? Lees dan hier vier belangrijke tips en ideeën om je droom werkelijkheid te maken.

1. Ontdek de eilanden!

Zeeland bestaat uit verschillende eilanden, met elk hun specifieke karakteristieken en dorpjes en steden. In Schouwen-Duiveland bijvoorbeeld zijn de prachtige duinen van Burgh-Haamstede, de gezellige stranden van Renesse en het pittoreske Zierikzee te vinden. Maar wat ook te denken van Walcheren met Domburg, Middelburg en Vlissingen. En wie aan Zeeland denkt, kan niet om Yerseke heen, loopt het water je niet in de mond denkend aan die heerlijke oesters en mosselen? Oriënteer je goed voor je beslist waar je je vakantiehuis koopt! Lees veel informatie op de website van het Zeeuwse VVV of ga eens een lang weekend op onderzoek uit.

2. Een vakantiewoning op een vakantiepark kopen of niet?

Bedenk goed waar je jouw toekomstige vakantiewoning zou willen kopen. Zie je de faciliteiten die een vakantiepark biedt wel zitten? Vaak beschikken vakantieparken over een zwembad of wellness faciliteiten en zijn er ook horecagelegenheden. Of ben je juist op zoek naar een plekje met veel privacy om je vakantie in alle rust door te brengen? Overweeg goed wat de verschillen zijn en waar je het meest naar verlangt als je aan vakantie denkt.

3. Hoe ziet jouw ideale vakantiewoning eruit?

Hoeft het voor jouw niet per se luxe te zijn? Of ben je op zoek naar net dat extra’s wat jouw vakantie nog fijner maakt? Bedenk ook of alleen jij, of jij en je partner gebruik gaat maken van de vakantiewoning, of gaan er ook kinderen mee? Wil je wellicht wel eens iemand uitnodigen om te overnachten. Eigenlijk geldt hetzelfde als voor een ‘gewoon’ huis kopen: hoe meer je er ziet, hoe beter je je een idee kunt maken van welk type huis er het beste bij je past. Ga gerust op pad met een makelaar.

4. Staat je financiële situatie het toe?

Misschien lijkt het een overbodige tip. Maar de aanschaf van een vakantiewoning moet niet over een nacht ijs gaan. Moet je een tweede hypotheek nemen? Dan mag je de rente niet van de belasting aftrekken, waardoor je meer rente dan bij een gewone hypotheek betaalt. Op de website van de Belastingdienst kun je vinden wat de aanschaf van een tweede huis verder betekent op fiscaal gebied.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.